enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

Ajuts actuacions reindustrialitzaciˇ 2012

Municipis de l´┐ŻAnoia que es poden beneficiar dels ajuts: Calaf, els Hostalets de Pierola, Jorba, Masquefa, Òdena, Piera, la Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Pere Sallavinera, Vallbona d´┐ŻAnoia i Vilanova del Camí.

El dia 2 de juny van sortir publicades al Boletín Oficial del Estado (BOE) les ordres dels AJUTS PER A LES ACTUACIONS DE REINDUSTRIALITZACIÓ 2012 . El termini de presentació de les sol·licituds és de 30 dies naturals des de l´┐Żendemà de la publicació d´┐Żaquesta Ordre al BOE (data límit de presentació 2 de juliol de 2012 ).

Aquests ajuts per a les actuacions de reindustrialització estan adreçats als següents tipus de projectes i beneficiaris :

 1. Àrea d´┐Żindústria: iniciatives industrials que generin ocupació i que actuïn com a força motriu del desenvolupament dels sectors productius empresarials.

Beneficiaris: empreses i associacions d´┐Żempreses públiques i privades que desenvolupin una activitat productiva de caràcter industrial.

 1. Àrea d´┐Żinfraestructura:
  2.a) Infraestructura bàsica: realització d´┐Żinversions en infraestructures tècniques i industrials d´┐Żús comú, que suposin el desenvolupament de sòl industrial o tecnològic, desenvolupament de centres d´┐Żempreses, centres intermodals, etc..

2.b) Infraestructures de serveis: desenvolupament de projectes que proporcionin serveis de diagnosi i/o solucions tecnològiques per a la millora de la productivitat de la PIME.

Beneficiaris: entitats públiques, institucions sense àmbit de lucre i associacions d´┐Żempreses que tinguin per finalitat proporcionar serveis d´┐Żús comú o compartit al sector empresarial de caràcter tècnic connexos a l´┐Żactivitat industrial.

Les zones beneficiàries dels ajuts són les zones geogràfiques susceptibles d´┐Żajuts regionals segons el mapa 2007-2013 de la UE. En el cas de Catalunya, zones beneficiàries segons l´┐Żarticle 87. 3. c) que es corresponen als següents municipis de la Catalunya Central:

 • ANOIA: Calaf, els Hostalets de Pierola, Jorba, Masquefa, Òdena, Piera, la Pobla de Claramunt, els Prats de Rei, Rubió, Sant Martí de Tous, Sant Pere Sallavinera, Vallbona d´┐ŻAnoia i Vilanova del Camí.

 • BAGES: Avinyó, Balsareny, Castellfollit del Boix, Rajadell, Fonollosa, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor.

 • BERGUEDÀ: Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, Olvan, La Pobla de Lillet, Puig-reig, Santa Maria de Merlès i Vallcebre.

 • OSONA: Oristà

Els projectes s´┐Żhauran d´┐Żexecutar entre la data de presentació de la sol·licitud i el 31 de desembre de 2012.
Els conceptes subvencionables pels ajuts són:
 1. Àrea d´┐Żindústria: inversions en actius materials (terrenys, edificis i equipaments) i immaterials (adquisició de patents, llicències d´┐Żexplotació, etc.).
 2. Àrea d´┐Żinfraestructura: inversions en actius fixes com la resta de les despeses necessàries per al desenvolupament de l´┐Żactuació: despeses de personal, materials, col·laboracions externes i altres despeses imputables a la iniciativa objecte de l´┐Żajuda.

Els tipus d´┐Żajuts són els següents:

 1. Àrea d´┐Żindústria: préstecs reemborsables de fins el 50% (75% en cas de PIME) dels costos subvencionables, a tipus d´┐Żinterès del 3,95%, a 10 anys (3 de carència + 7 d´┐Żamortització). El pagament es realitzarà amb anterioritat a la realització del projecte. No s´┐Żexigiran garanties.

La subvenció bruta equivalent no podrà ser superior al 15% sobre el total d´┐Żinversió subvencionable.

Amb caràcter previ a l´┐Żordenació del pagament, s´┐Żhaurà d´┐Żacreditar mitjançant escriptura pública de constitució o ampliació de capital social, que el capital social desemborsat d´┐Żaquesta cobreix, almenys, el 15% del pressupost finançable de la inversió a realitzar.

 1. Àrea d´┐Żinfraestructura: les infraestructures industrials podran optar a ajudes en forma de subvenció o préstec, excepte en el cas que el sol·licitant sigui una entitat pública autonòmica que només podrà optar a préstec.
  • Subvencions de fins el 100% del pressupost finançable de l´┐Żactuació.
  • Préstecs reemborsables fins a un màxim de 100% del pressupost finançable de l´┐Żactuació, amb un tipus d´┐Żinterès del 3,95% i una durada màxima de 10 anys (3 anys de carència i 7 anys d´┐Żamortizació)

Adjunt teniu la documentació relativa als Ajuts per a les Actuacions de Reindustrialització 2012. Per a més informació i dubtes podeu adreçar-vos a:.Per qüestions administratives o procedimentals: Fax: 913 495 166 _ c/e: reindus@minetur.es .Per qüestions informàtiques: Telèfon: 913 494 005 _ c/e: oficinavirtual@minetur.es . O bé podeu consultar la pàgina web http://www.minetur.gob.es/PortalAyudas/Reindus/Paginas/index.aspx

També podeu contactar amb ACC1Ó (936930209)

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92