enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

El Director General de la Borsa de Barcelona, protagonista del darrer Esmorzar UEA

"Els mercats ens reflecteixen a nosaltres mateixos"

El President de la Borsa de Barcelona, Josep M. Antúnez va ser el protagonista del darrer Esmorzar UEA que portava per títol “La Borsa, els mercats i sortides a la situació econòmica actual”, acte que va ser presentat pel President de la UEA, Ramon Felip i el sots director general de la Mútua General de Catalunya, Guillermo Padrisa, entitat patrocinadora de l´┐Żacte.

Antúnez va començar explicant que la Borsa és un petit mirall que reflecteix la situació de l´┐Żeconomia real sent el seu objectiu el de captar finançament en capital per augmentar els recursos de les empreses. Els inversors han de saber el que compren i han de conèixer l´┐Żempresa on volen invertir fent un anàlisi de l´┐Żempresa en concret i també del moment més idoni per fer-ho.

En referència a la situació econòmica actual, Antúnez va explicar que davant la bombolla immobiliària que ens afectava tothom sabia que en un moment o altre “explotaria” però aleshores no es van prendre mesures concretes. Creu que hi ha hagut una ineficient aplicació de recursos. En lloc d´┐Żaplicar-los en el sector empresarial que es qui genera llocs de treball, es van aplicar en el sector immobiliari i en altres infraestructures com els aeroports o demès instal·lacions que han resultat ser inútils, deixant de banda el teixit productiu. Per a Antúnez patim una hemorràgia que no s´┐Żestà aturant, si va creixent el dèficit públic l´┐Żhaurem de pagar d´┐Żuna manera o altre. També cal ser curós amb els nostres gestors, els polítics, de la mateixa manera que per treballar en una empresa es passa un rigorós procés de selecció, aquest encara ha de ser més important en els nostres gestors que haurien de tenir, per començar, una sòlida base en coneixements d´┐Żidiomes i de temes financers.

Per a Antúnez la recepta per sortir de la crisi és el treball i l´┐Żesforç, tot i que estem sotmesos a una pressió fiscal altíssima (la tercera més alta d´┐ŻEuropa) i que hi ha un tema molt preocupant que és l´┐Żatur juvenil, un tema prioritari on cal prendre mesures d´┐Żurgència.

El Director General de la Borsa va acabar la seva classe magistral amb un missatge positiu “davant d´┐Żuna situació de crisi ens hem de quedar en allò positiu i això ens ha de servir en un futur: amb confiança i molt treball i fent les coses amb ortodòxia sortirem reforçats de la crisi”.

Foto Esmorzar UEA Josep M¬ Antunez Borsa Barcelona

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92