enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

LĺAnoia disposa d´┐Żun ˛rgan consultor en matŔria urbanÝstica

Dimarts 07/01/2014
La Cuma és una Comissió de treball que lidera la UEA i que agrupa col·legis i professionals del sector urbanístic i altres entitats relacionades.

La UEA va crear, l´┐Ż any 2012, la comissió d´┐Żurbanisme i mobilitat , un organisme nascut de la necessitat de donar una veu professional i única de tots els professionals que treballen al sector davant la detecció de problemes que afecten a la comarca en matèria d´┐Żurbanisme, mobilitat i infraestructures.

Col·legis professionals i gremis en formen part

Actualment en formen part el Col·legi d´┐ŻEnginyers Industrials, el Col·legi d´┐ŻArquitectes, el Col·legi d´┐ŻAparelladors, el Col·legi d´┐ŻEnginyers Tècnics, el Col·legi d´┐ŻApis, l´┐ŻAgrupació Tèxtil Fagepi, la Cambra de Comerç, el Gremi de Constructors i Promotors d´┐Żobres de la Comarca de l´┐ŻAnoia, el Gremi de Fusters, el Gremi de Blanquers, el Gremi d´┐Ż Instal·ladors i diversos professionals relacionats amb el sector.

Objectius prioritaris

D´┐Żentre els objectius de la comissió, a part del més rellevant que és el de ser un referent de consulta per qualsevol projecte públic o privat en matèria urbanística , és el d´┐Żoferir als professionals un fòrum d´intercanvi d´┐Żidees i de foment de la cooperació entre diferents sectors comarcals, una relació que ha generat un coneixement molt valuós de les situacions i problemàtiques dels diferents col.lectius implicats.

L´┐Żobjectiu final és que qualsevol tema que afecti al municipi o comarca en temes d´┐Żurbanisme i de construcció, pugui ser resolt gràcies a la col.laboració de la CUMA amb l´┐Żajuntament corresponent, actuant com a interlocutor davant l´┐Ż administració. És per aquest motiu que aquest organisme ja s´┐Ż ha donat a conèixer a alguns Ajuntaments. Fins ara s´┐Ż han organitzat visites als Ajuntaments de Igualada, Vilanova del Camí, Òdena, Masquefa i la Pobla de Claramunt.

Temàtiques que aborda la CUMA en matèria urbanística

Com a aspectes més rellevants que ha treballat aquest organisme des de la seva constitució en destaquen el de l´┐ŻIBI, la normativa d´┐Ż usos comercials, la taxa d´┐Ż escombraries, les normatives que apliquen els Ajuntaments en casos de llicències d´┐Żobres vençudes o a punt de vèncer, la normativa ITE ( Inspecció Tècnica d´┐Żedificis de més de 40 anys), la CEE ( certificació energètica d´┐Ż edificis existents), el deteriorament del les parcel·les dels Polígons, la subestació elèctrica de Vilanova del Camí o les connexions amb la C-15, entre d´┐Żaltres.

Gestions per rebaixar l´┐ŻIBI

Des de la Cuma s´┐Ż ha realitzat un estudi comparatiu de l´┐Ż IBI i valor de cadastre entre diferents municipis anoiencs i sobre una mateixa nau industrial. Els resultats de l´┐Ż estudi han donar a conèixer la gran diferència que existeix a Igualada, ja que surt amb un valor a pagar d´┐ŻIBI desproporcionat respecte a l´┐Żentorn. Aquest estudi es va presentar a l´┐Ż Ajuntament d´┐Ż Igualada juntament amb diverses propostes per tal de rebaixar aquest impost. Des de l´┐Ż administració es va demostrar una predisposició i arrel d´┐Ż aquesta trobada es crearà un grup de treball per fer-ne un seguiment.

La subestació elèctrica en el punt de mira de la CUMA

Un altre dels assumptes que s´┐Ż ha posat sobre la taula és el de la Trama Urbana Consolidada (equipaments comercials i usos comercials ). Des de la CUMA també s´┐Ż ha plantejat una proposta de modificació dels usos comercials que es farà arribar a la Conselleria d´┐Ż indústria.

La subestació elèctrica és un altre dels temes que preocupen als integrants de la comissió per l´┐Żalt cost que han d´┐Żassumir les empreses per contractar o fer una aplicació de la potència de l´┐Żenergia de les seves empreses. Des d´┐Ż questa comissió s´┐Żhan realitzat diferents gestions perquè les empreses que s´┐Żinstal·lin a la nostra Comarca o les que demanin una ampliació de potència no hagin de pagar el cost de rescabalament que actualment s´┐Żestà cobrant. Ja que aquest alt cost està provocant la pèrdua d´┐Ż oportunitats per a la nostra Comarca.

A la vegada aquesta comissió també organitza xerrades informatives per als professionals del sector, com la de la Llei òmnibus que va tenir lloc el passat mes d´┐Ż abril o els dos cursos de certificació energètica d´┐Żedificis existents que van tenir lloc el passat mes de setembre.

enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92