enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

La UEA celebra el Fòrum Empresarial Anoia a Igualada

Dimecres 13/04/2016

Seguint la línia de treball iniciada aquest any amb l'objectiu de conèixer de primera mà les necessitat i demandes de les empreses de la comarca, la Unió Empresarial de l'Anoia ha celebrat aquest dimecres el Fòrum Empresarial Anoia a Igualada.

Forum Empresarial Igualada
Diverses empreses igualadines de sectors econòmics diferents han participat en aquesta trobada, on s'han tractat problemàtiques i avantatges del territori, identificat els actius econòmics per potenciar, i esmentat les accions que cal prioritzar per dinamitzar l'activitat econòmica i empresarial d'Igualada.

La manca de sòl industrial per ampliar negocis o atraure'n de nous, la falta d'oferta hotelera, les dificultats amb els proveïdors de subministraments, són algunes de les problemàtiques en què es troben més sovint les empreses. Així mateix, una de les dificultats més estesa i que ha ocupat bona part del dinar, ha estat el de trobar personal especialitzat en sectors com el metall, TIC, químic, pell, packaging, etc.

Forum Empresarial Igualada
Els  empresaris presents han manifestat que la formació actual no s'adequa amb les necessitats reals de les empreses. En aquest sentit, també s'ha posat sobre la taula la importància de recuperar la figura de l'aprenent.

Pel que fa als avantatges competitius de tenir l'empresa a Igualada, els participants han destacat la proximitat amb Barcelona, la qualitat de vida, i el privilegi de tenir un actiu tant important com és la universitat.

En el transcurs del dinar, celebrat al restaurant Sesoliveres, també es s'ha apuntat que seria molt positiu per el Polígon Industrial Les Comes ubicar un espai logístic per els camions, i també potenciar sectors invisibles però de pes a la comarca com per exemple el químic, packaging, metall o ceràmica.

Forum Empresarial Igualada
En aquesta trobada també ha participar l'Ajuntament d'Igualada, representat per la regidora de Promoció Econòmica Àngels Chacón, qui ha destacat que la UEA és l'interlocutor empresarial de l'Anoia, i amb qui treballen colze a colze en diversos projectes per dinamitzar l'economia.

El Fòrum Empresarial Anoia és un espai de trobada i de relació entre les empreses amb la finalitat de conèixer de primera mà les inquietuds, necessitats i demandes de les empreses, tot establint vincles de col·laboració entre els assistents.

 

Des de la UEA hem endegat aquesta iniciativa que ens permetrà actuar amb la màxima proximitat i per tant detectar les necessitats de les empreses i mancances del territori  que, un cop  analitzades, ens donarà com a resultat els principals eixos estratègics  que han de repercutir en la millora de la competitivitat  de les nostres empreses.
La línia de treball del Fòrum Empresarial es va iniciar el passat mes de febrer a Masquefa i finalitzarà amb un  acte públic que tindrà lloc a Igualada el mes de novembre on es presentaran les conclusions i un informe final de totes les sessions realitzades en el decurs de l'any.

 

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92