enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

Els empresaris de Calaf es retroben en el Fòrum Territorial organitzat per la UEA i l’Ajuntament de Calaf

Dimecres 29/11/2017

Els empresaris  de Calaf  van ser  convocats a una nova trobada organitzada per  la UEA i l'Ajuntament de Calaf, amb l'objectiu de fomentar la col·laboració i coneixença entre les empreses i detectar les necessitats per la millora de la competitivitat del teixit empresarial del territori.

La trobada va  comptar,  a més dels representants de la UEA  encapçalats pel seu  President, Blai  Paco, amb la presència de la regidora de promoció econòmica de Calaf, Montserrat  Mases, i el Director del Centre de Recursos per a l'Ocupació, Xavier Pérez.

Blai Paco va explicar que la UEA a través de les seves sectorials territorials ha aconseguit arribar a tota la Comarca, comptant amb el suport de diferents empresaris que s'han implicat. Va agrair especialment la presència de la regidora i va remarcar la necessitat de la col·laboració pública-privada per a millorar la competitivitat del  territori i de les empreses.

fòrum calaf 2017

La necessitat de personal especialitzat per a les empreses, especialment en el sector del metall i el tèxtil va ser un dels temes que es van tractar en la reunió. Els assistents van comentar la necessitat de formar els joves en oficis perquè no es perdin en el futur. Des de la UEA es treballarà  juntament amb l' Ajuntament per fer una tasca de sensibilització des de les escoles i promoure entre els  joves els sectors emergents a la nostra Comarca

La fibra òptica és un altre de les prioritats de les empreses juntament amb la necessitat que es connecti la Carretera Manresa amb el polígon Les Garrigues per evitar el trànsit de vehicles pesats per dins el poble. La poca freqüència amb els horaris del tren juntament amb la lentitud del trajecte és un altre dels temes a millorar pels habitants de Calaf.

La regidora, al seu torn, va explicar que un dels objectius del consistori és promoure la industria del territori per evitar que els joves hagin de marxar a treballar a fora. en aquest sentit va explicar que entre els projectes que tenen en marxa hi ha el de la reparcel·lació de Solanelles per tal de disposar de sòl industrial per a la futura implantació d'empreses. Pel que fa a la fibra òptica Mases va explicar que el desplegament es posarà en marxa el 2018.

La UEA ha organitzat al llarg de 2017 un seguit de trobades territorials empresarials  en diferents punts de la Comarca que han de ser la base per aconseguir una col·laboració més estreta amb els municipis de l'Alta Anoia i Anoia Sud.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92