enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

La UEA i TIC Anoia celebren una sessió conjunta per abordar l’Empresa 4.0 i potenciar la competitivitat tecnològica de les empreses

Dimecres 26/06/2019
 La sessió va comptar amb la col·laboració de CEINA, Engisoft, Kfew Systems i Tedeloc

Sota el títol “Empresa 4.0: IoT, sensors, manteniment predictiu i visió artificial a la indústria”, la Unió Empresarial de l'Anoia juntament amb TIC Anoia han celebrat una sessió per abordar com la transformació digital permet que les empreses esdevinguin més competitives i productives.

tic anoia 1

La sessió -que va comptar amb la col·laboració de CEINA, Engisoft, Kfew Systems i TEDELOC- segueix la línia de treball d'aquestes dues entitats anoienques per tal d'apropar, informar i formar a les empreses i tècnics de la comarca en les diferents àrees de l'Empresa 4.0. I és que aquest concepte és l'horitzó del futur, a mitjà i llarg termini, per l'entorn empresarial, per esdevenir més competitives dins un mercat cada vegada més global i diversificat. En aquest sentit, aquesta jornada va permetre veure de prop l'expertesa i els casos d'èxit d'empreses i tècnics clau en transformació digital i molt especialment en certes branques de la tecnologia 4.0.

tic anoia 2

En la primera part de la sessió, Manel López, director de CEINA, va exposar què suposa l'IoT (Internet de les coses), què implica, i les aplicacions i resultats que se'n poden derivar. López va incidir en què l'IoT té molt a veure amb la forma de fer les coses i amb la dimensió empresarial, així com també, que tots els sectors actualment compten amb aplicacions i funcionalitats que ja es basen en aquest concepte: el manteniment predictiu, la medició, el monitoratge, entre altres.

En la segona part va ser el torn dels casos pràctics i reals. Albert Ginestà de Kfew Systems va presentar com el fet de tenir un sistema o una maquinària connectada amb sensors, permet recollir les dades, emmagatzemar-les i interpretar-les i això permet actuar de forma predictiva, i així actuar abans que hi hagi una parada o un error.

Yaïr Bonastre i Francesc Sabaté, de Tedeloc TEDELOC , van il·lustrar amb una prova en directe com a través de la visió -i amb l'aplicació de les xarxes neuronals-, es pot aconseguir que el sistema aprengui de forma autònoma, què es vol detectar, per tal d'identificar un element concret dins d'una totalitat diversa o d'un producte determinat enlloc d'un altre.

Per altra banda, David Regordosa, d'Engisoft, va mostrar com fer un prototipatge ràpid i efectiu en IoT: un prototip permet confirmar que la solució IoT sigui viable, que es pugui implementar per fases, agilitzar gràcies als serveis existents al cloud, així com també presentar el producte a la direcció de l'empresa o als inversos perquè ho puguin avaluar amb major coneixement.

Renovació de l'acord de la UEA i TIC Anoia

Aquesta activitat engega la renovació de l'acord de col·laboració de les dues entitats, UEA i TIC Anoia. Un acord que permetrà treballar conjuntament per millorar en aspectes clau com la competitivitat, la innovació i la cerca de nous mercats.

Tenint en compte que la comarca de l'Anoia compta amb un teixit empresarial viu, dinàmic i potent, l'acord entre les dues entitats permetrà treballar coordinadament per impulsar el sector de les noves tecnologies i les empreses TIC de la comarca. En aquest sentit, el model associatiu empresarial ha d'evolucionar en la mateixa direcció per donar resposta a les necessitats de les empreses, creant sinèrgies i noves oportunitats en benefici del teixit empresarial de la comarca.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92