enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.   versió per imprimir

CURS: Novetats Comptables 2020

Del 19/09/2019 al 26/09/2019
  19 i 25 de setembre de 2019
De 16h a 20h
Uniˇ Empresarial de l'Anoia
Ctra. Manresa, 131 08700 Igualada (Barcelona)
  150Ç socis / 175Ç no socis
CURS:  Novetats Comptables 2020
(Resolució ICAC de 5 de març de 2019 sobre instruments financers i operacions societàries i Proposta de Reforma del PGC)

OBJECTIU:

L'objectiu principal del curs es exposar les principals novetats comptables que s'incorporen a la Resolució de l'ICAC sobre Presentació d'Instruments Financers i altres aspectes relacionats amb la regulació mercantil de les societats de capital i el projecte de Reial Decret que modifica el PGC. La resolució de l'ICAC publicada al BOE el dia 11 de març de 2019 i el Projecte de Reial Decret publicat el 2 d'octubre de 2018. La resolució suposa el desenvolupament reglamentari del PGC per RD 1514/2007 (de 16-11-07) en relació als criteris de presentació dels instruments financers i les implicacions comptables de la regulació mercantil en matèria d'aportacions socials, operacions amb accions i participacions pròpies, aplicació del resultat, augment i reducció de capital i, en general, altres aspectes comptables relacionats amb la regulació mercantil de les societats de capital. El projecte de Reial Decret per el que es modifica el PGC suposa la modificació de la norma de valoració nº 9 sobre instruments financers i la norma 14 sobre ingressos per vendes i prestació de serveis. Durant el curs es tractaran els aspectes més rellevants vinculats a operacions societàries, els canvis en les normes de valoració i registre dels instruments financers adaptada de la NIIF-9 i en la norma sobre ingressos per vendes i prestació de serveis adaptada de la NIIF-15. En les sessions es combinarà la part teòrica de la normativa amb l'exposició de diferents casos pràctics que permetin treballar i analitzar d'una forma més adequada aquesta ampliació de la normativa comptable.

 

DESTINATARIS:

El curs està destintat a qualsevol professional vinculat a l'àrea comptable-financera d'empreses, assessors comptables i fiscals, consultors d'empreses, auditors,..., que vulguin conèixer els propers canvis previstos per la regulació comptable al 2020.

 

CONTINGUT:

1ª Part: Operacions societàries

1. Introducció, definicions i criteris generals en matèria de presentació d'instruments financers.

2. Tractament comptable de les aportacions socials

3. Comptabilitat de l'adquisició i venda d'accions i participacions pròpies o de la societat dominant.

4. Reformulació de comptes anuals i rectificació d'errors comptables

5. Tractament comptable de la remuneració dels administradors.

6. L'aplicació del resultat de l'exercici

7. Tractament comptables dels augments i reduccions de capital.

8. Les emissions d'obligacions i el seu tractament comptable.

9. Principals implicacions comptables de les operacions de reestructuració empresarial.

 

2ª Part: Instruments Financers e Ingressos per vendes i prestacions de serveis

1. Concepte de valor raonable

2. Norma de valoració nº 9 del PGC sobre instruments financers: a. Actius Financers: Valoració inicial i posterior, deteriorament i reclassificació. b. Passius Financers: Valoració inicial i posterior c. Instruments de Patrimoni Propi d. Altres instruments financers

3. Canvis en l'estructura del Balanç i codificació comptable

4. Informació a incloure a la memòria sobre instruments financers

5. Norma de valoració nº 14 del PGC sobre ingressos per vendes i prestacions de serveis

6. Informació a incloure a la memòria sobre ingressos per vendes i prestacions de serveis

7. Criteris de primera aplicació: Entrada en vigor i normes de transició METODOLOGIA: La metodologia docent es basarà en exposar les principals novetats comptables. La part teòrica d'exposició de la normativa el curs es complementarà amb casos pràctics que facilitin la comprensió de la mateixa i permetin abordar els canvis futurs.

 

PROGRAMA:

  • Data: 19 i 25 de setembre de 2019
  • Horari: de 16h a 20h
  • Durada total: 8h
  • Professors:

-Sr. Jordi Rizo Gubianas: Economista, professor associat de la UAB, membre de l'ACCID, director financer, professor del màster en Comptabilitat superior i auditoria UAB-CEC, Expert Comptable Acreditat.

- Sr. Xavier Sentís Ros: Economista, professor associat de la UAB, membre de l'ACID, assessor i consultor d'empreses, professor del Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria UAB-CEC.

  • Preu: 150€ socis - 175€ no socis
  • Informació i inscripcions: UEA - 938052292 - montse@uea.cat
enviar enllaš d´┐Żaquesta pÓgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92