enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

El Prepara’t Jove tanca la seva 4a edició posant el focus a l’actitud, les competències i el talent

Dijous 21/11/2019
 L'objectiu del Prepara't Jove és el d'acostar als joves la realitat empresarial del territori, així com promoure la reflexió sobre el seu futur professional

Preparat Jove 1

El Teatre Ateneu d'Igualada ha sigut l'escenari d'una nova edició del Prepara't Jove. Un projecte dirigit als i les alumnes de 4t d'ESO de les escoles d'Igualada, i organitzat conjuntament per la Unió Empresarial de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada.

Aquest dijous, dia 21 de novembre, s'ha celebrat la seva quarta edició i ha comptat amb l'assistència de més de 300 joves. L'objectiu d'aquest acte és el d'acostar als joves la realitat empresarial del territori, promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los que analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l'empresa i l'emprenedoria.

Preparat Jove 2

L'acte ha estat conduït per Màrius Mollà, enginyer industrial, emprenedor i escriptor, qui ha explicat als més joves la seva experiència professional i què ha suposat per a ell, emprendre, així com la importància de ser constant “Les coses s'han d'aprendre a través d'una millora, d'un aprenentatge i d'un procés”.

Preparat Jove 3

Per la seva banda, Inés Lumbreras, enginyera, empresària i membre de la comissió de treball UEA Inquieta ha empoderat als joves perquè decideixin el seu futur professional, afirmant que “els estudis tècnics i tecnològics són el futur” i que “no entenen de gènere”.

Preparat Jove 4

Seguidament, s'ha realitzat un tàndem entre Màrius Mollà i David Bosch, expilot professional d'automobilisme. Va ser campió d'Espanya i Sots campió d'Europa de Fórmula Renault. Actualment és el director de Fastparcmotor. Bosch ha fet un repàs de la seva trajectòria professional, i també ha explicat que de ben petit ja tenia vinculació amb el món del motor, trajectòria que l'ha dut per moments crítics i plens de sacrifici: “tenia por a equivocar-me, però tots ho fem. Cada cop que t'equivoques és una gran oportunitat per millorar. S'ha de fer autoanàlisi. L'únic a qui pots defraudar és a tu mateix” i que la clau de l'èxit es transforma en “triomfar, que és gaudir d'allò que fas. Qui té do, actitud positiva i és constant, no el para ningú”.

Preparat Jove 5

El toc d'humor l'ha posat Fran Rojas, educador social i formador, qui ha impartit la xerrada titulada “tu tens Talent”. Rojas ha explicat als més joves què és el talent, les competències i les habilitats; així com també, ha fet un repàs dels canvis del mercat laboral: “Ara hi ha professions que abans no existien, com els desenvolupadors d'apps, managers de sostenibilitat, gamers, community managers... El mercat laboral canvia molt ràpid. L'any 2030 hi haurà professions que avui dia no som ni capaços d'imaginar, però que són molt importants”. Rojas també ha afegit que “El mercat de treball és tan competitiu que necessita professionals que s'impliquin. Els títols són fonamentals, les competències s'entrenen. Primerament, potser sortirà malament, però la propera sortirà millor, segur”. En aquest sentit, Rojas ha fet un repàs de les competències transversals més importants que valoren les empreses a l'hora de les seleccions de personal, competències com la comunicació, les relacions interpersonals, el treball en equip, i la gestió de l'estrès.

Preparat Jove 6

L'acte ha finalitzat amb el regidor de Promoció Econòmic de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Marcé, qui ha encoratjat als joves afirmant que “vosaltres teniu ara al endavant un repte, que us ha d'apassionar perquè us esforceu cada dia a ser millors”.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92