Neix el grup de treball d’enginyers i enginyeres de l’Anoia, una aposta per la competitivitat del sector, les empreses i el territori

20.12.2019

Més d’una vintena d’enginyers i enginyeres de diverses especialitats -enginyeria electrònica, industrial, química, mecànica, entre altres- de la comarca es varen reunir a la primera jornada de treball, organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia.

Aquesta primera presa de contacte ha tingut com a objectiu no només que es poguessin conèixer entre ells, sinó també compartir inquietuds i propostes com a professionals tècnics. La jornada va servir per prendre una decisió que fou unànime entre tots els i les assistents: la creació i constitució del grup de treball d’enginyers i enginyeres de l’Anoia, sota el paraigua de l’entitat empresarial.

La voluntat d’aquesta iniciativa és que puguin tenir un contacte més directe amb el sector empresarial i industrial de la comarca, així com també, conèixer i participar en els diversos projectes del territori; ampliar la xarxa de contactes i coneixement, i també obrir noves possibilitats professionals amb una aposta de proximitat i professionalitat pel territori, i poder actuar com a òrgan consultiu en diversos projectes de l’Anoia. Des de la UEA hi ha el clar convenciment que els enginyers son un actiu clau per la comarca i per les empreses, que sàpiguen que poden comptar amb talent comarcal, grans especialistes amb qui poder treballar. Precisament l’entitat compta amb diversos enginyers en les diverses les taules de treball on la seva aportació és molt valuosa, i en aquest sentit, es veu important que com a col·lectiu estiguin agrupats per ser forts dins l’Anoia.

Durant la trobada, hi hagué força temes que els enginyers i enginyeres varen posar de manifest. Van coincidir en l’interès de reunir-se com a col·lectiu i com a professionals; conèixer-se i poder comptar experts propers per ampliar coneixement i fer projectes conjunts; van expressar la necessitat també d’inventariar els professionals del territori, no només per especialitat, sinó per capacitats; i també van coincidir en la importància de vetllar i treballar per les vocacions industrials entre els més joves. A més, també van fer palès que l’enginyeria, des de les seves múltiples vessants, és una bona proposta, formativa i professional pels joves davant un futur incert, però sí que en constant transformació, tecnològic, i on la polivalència i l’adaptabilitat seran imprescindibles. Tot i això, també varen posar de manifest que cal saber explicar i fer visible la figura de l’enginyer: què és i què fa i quines són les aptituds i les capacitats.

Des de la UEA es va agrair especialment el suport dels col·legis professionals com el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, i també el CETIM de Manresa, per haver fet difusió de la iniciativa i veure, en aquesta aposta comarcal, no una duplicitat sinó un element territorial de consens i unitat d’un sector professional amb interès i voluntat de treballar amb i per la comarca. I la UEA i els enginyers/res de l’Anoia han vist clar el fet de cooperar i col·laborar amb els col·legis en projectes o accions que es puguin presentar en el futur.

La UEA fa una crida a tots els enginyers i enginyeres de la comarca que se sumin en aquesta taula de treball. En aquest sentit, s’informa que el grup està obert a tots els que vulguin participar del grup, i els convida a respondre l’enquesta que la UEA ha posat a disposició per a identificar i poder tenir en compte tots els enginyers i enginyeres que hi ha a l’Anoia https://forms.gle/gErdhEiJfDBo6C3X6 o també es poden posar en contacte directament amb la UEA.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.