enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

Empreses de l’Anoia resolen dubtes pel que fa als ERTOs en una sessió online amb la UEA

Divendres 17/04/2020
 Les empreses de la comarca participen en una sessió interactiva per poder posar fil a l'agulla a la situació generada pel COVID-19. La sessió va comptar amb la col•laboració de l'empresa membre de la sectorial UEA Assessors, Grup Carles i va estar impartida per l'advocat Lluís Palomas

Una de les mesures aplicades pel govern espanyol davant la pandèmia del Covid 19 , ha estat el de facilitar els Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació per força major (ERTO) i per causes productives(ERTOP) . Tot i això, són moltes les empreses que s'han adreçat a la Unió Empresararial de l'Anoia per fer arribar tot un seguit de dubtes relacionats amb aquestes qüestions, i l'entitat empresarial ha realitzat una sessió informativa online –Webinars UEA- per tal de poder resoldre totes aquestes qüestions, donada la seva missió d'ajudar a les empreses i persones treballadores de la comarca.

Sota el títol “Reprendre l'activitat empresarial i laboral després d'un ERTO”, la primera sessió ha comptat amb la col•laboració de l'empresa membre de la sectorial, UEA Assessors,Grup Carles i amb la ponència de Lluís Palomas, advocat i Director de l'àrea jurídica-laboral i RRHH a Grup Carles.

En aquest sentit, més d'un centenar d'empreses han participat en aquesta sessió informativa online a càrrec de l'advocat, i posteriorment, s'ha realitzat una ronda de preguntes on les empreses van poder interactuar amb el ponent per demanar consell o resoldre dubtes més concrets. Entre els dubtes que més s'han reiterat i comentat són per exemple que un cop acabat l'estat d'alarma –en principi el 26 d'abril si no hi ha pròrroga-, és que l'empresa haurà de reincorporar a tots els treballadors i treballadores en les mateixes condicions laborals que estaven amb anterioritat a l'expedient de regulació temporal d'ocupació ERTO-, i mantenir el nivell d'ocupació durant els sis mesos següents, o que les persones treballadores durant la suspensió dels contractes percebran l'import corresponent a la prestació d'atur, la qual s'obté d'aplicar el 70% a la base reguladora dels últims sis mesos, entre altres.

El vídeo del webinar titulat “Després dels ERTO, dubtes que es plantegen al tornar a iniciar l'activitat”, es pot recuperar a www.uea.cat, així com també, un document amb les FAQS que la UEA ha posat a disposició a les empreses i persones treballadores. En aquest sentit, s'han sintetizat les preguntes i respostes que han fet arribar les empreses a la UEA i les que es van fer durant el programa: https://bit.ly/3biQaCS

Segona sessió: Mesures preventives COVID-19 en empreses i establiments de serveis i comercials

El proper Webinar UEA tindrà lloc aquest dimarts, dia 21 d'abril –de 10h a 11h- i girarà al voltant de “Mesures preventives COVID-19 en empreses i establiments de serveis i comercials”. En aquest sentit, la jornada online resoldrà els dubtes relacionats en com afecta el COVID-19 a l'empresa, si s'ha de tenir un pla d'actuació, quines mesures preventives s'han de tenir en compte, o com actuar si un treballador o treballadora contrau la COVID-19, entre altres.

La sessió anirà a càrrec de César Sánchez, director de l'Oficina de Prevenció de Riscos Laborals de Foment del Treball Nacional. Durant la jornada, i a través d'un xat en directe, els i les assistents poden realitzar totes les preguntes que siguin d'interès.

Per participar al Webinar, cal inscriure's a través del següent enllaç: https://bit.ly/2wMjRgF Un cop es rebin les inscripcions, l'entitat es posarà en contacte amb els i les assistents per fer-los-hi arribar les instruccions i les claus per participar al webinar. Per a més informació: www.uea.cat o al uea@uea.cat

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92