enviar enllaç d�aquesta pàgina.   versió per imprimir

La UEA veu inconcebible que encara no hi hagi resposta per emparar als treballadors/es i demana que es prorroguin els ERTOs

Dilluns 21/09/2020
 A deu dies perquè s'acabi el mes de setembre, la UEA mostra la seva preocupació davant que no se sàpiga quin és el futur dels ERTOs ni altres mesures. Tampoc en quina condició legal queden els treballadors i treballadores que han de tenir cura dels seus fills i filles en cas de confinament

L'ús dels ERTO com a mecanisme temporal ha resultat efectiu per reduir la destrucció d'ocupació per impacte de la pandèmia i ha ajudat a parar el cop. Per aquest motiu, des de la Unió Empresarial de l'Anoia es vol mostrar la preocupació i inquietud davant el fet que a deu dies que finalitzi el mes de setembre, encara no se sap quin és el futur dels ERTOs ni el futur d'altres mesures possibles que ajudin a les empreses superar els efectes de la pandèmia. Per això, instem a l'executiu central, solucions ràpides i àgils davant la imminència i urgència d'aquest fet.

Davant aquesta situació, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech, afirma que “Mentre duri la crisi, s'han de mantenir els ERTOs. Hem de garantir l'ocupació per a tots els treballadors i treballadores i salvar les empreses. No pot ser que encara no sapiguem quin és el futur dels ERTO”.

Una altra de les peticions reiterades que es fan des de la UEA és la manca de solucions i resposta respecte a quina situació queden els treballadors i trebvalladores que no puguin accedir al seu lloc de feina per tenir cura dels seus fills i filles, per quarantena, encara no hagin donat positiu. En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l'Anoia afegeix que “De nou, es constata un cop més, que l'administració segueix actuant massa tard i de forma improvitzada. Les empreses, els treballadors i treballadores no poden seguir esperant a la vigília per saber com han d'actuar ni en quines mesures. És l'Estat qui ha de vetllar perquè tothom quedi protegit legalment”.

En la mateixa línia, Domènech afirma que “És inconcebible que amb el recorregut que ja portem de la situació generada per la pandèmia, l'Administració no sàpiga resoldre en quina situació legal queden els treballadors i treballadores que hagin de tenir cura dels seus fills i filles per quarentena. L'Estat ha de donar solució a totes aquestes casuístiques. Nosaltres, a la comarca de l'Anoia, ja ho vam experimentar pel confinament perimetral i la solució va arribar 5 mesos tard. No podem tornar a passar per això. Les empreses no poden rebre més cops i els treballadors i treballadores no poden tornar a quedar desemparats”.

enviar enllaç d�aquesta pàgina.versió per imprimir
CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92