LA UEA ORGANITZA UN FĎRUM EMPRESARIAL DEDICAT ALS AUTĎNOMS

Dijous 09/06/2016

En el marc dels Fòrums UEA, la setmana passada va tenir lloc un nou Fòrum dedicat en aquesta  ocasió al col·lectiu d'autònoms de la Comarca de l'Anoia.

Una quinzena d'autònoms varen trobar-se per a debatre la situació actual del col·lectiu  i explicar  les seves necessitats, dificultats en les que es troben  en el seu dia a dia i accions que es podrien portar a terme per a millorar la seva situació actual.

La major part dels assistents varen coincidir en afirmar que un fet molt destacable és el seu aïllament, l'afrontament en solitari del projecte agreuja les seves dificultats i els exigeix un sobreesforç per a estar al dia.

La  necessitat de rebre una formació  especialment en temes legals i econòmics  va ser un altre dels temes que va centrar el debat, ja que un autònom es veu en la obligació de conèixer tots els aspectes que es mouen al voltant d'una empresa, i no sempre tenen accessible la formació i la informació. Creuen que els autònoms  se centren en el tema comercial i es deixen de banda altres aspectes tant o més importants com els coneixements administratius i legals i sobretot   el saber comunicar.

Les principals reivindicacions d'aquest important sector de treballadors se centren sobretot en les  dificultats d'accés a recursos  financers, humans i tècnics i les estrictes normatives que els afecten  com la quota fixa d'autònoms, un obstacle important per  aquelles empreses que comencen,  o el baix nivell de protecció del col·lectiu  en cas de baixes, pensions  respecte altres treballador per compte d'altre.

En quan a les accions que es podrien  fer per a millorar la situació del sector, valoren positivament la creació d'una plataforma d'autònoms sota el paraigua de la UEA amb l'objectiu de generar coneixement i networking alhora que es promociona la formació del autònoms. També es va veure la necessitat de crear un centre de negocis a Igualada  amb un espai multidisciplinar a que aculli i afavoreixi el col·lectiu.

El Fòrum UEA és una iniciativa promoguda per la UEA que,  tindrà lloc durant tot l'any 2016, i que consisteix en un conjunt de trobades sectorials i territorials de les  empreses de  l'Anoia  que compten amb la participació directa dels empresaris. 

Aquesta iniciativa permet actuar amb la màxima proximitat i per tant detectar les necessitats de les empreses i mancances del territori que, un cop  analitzades, ens donarà com a resultat els principals eixos estratègics que han de repercutir en la millora de la competitivitat de les nostres empreses. Les conclusions finals dels Fòrums es presentaran en un acte obert a finals de novembre.

forum aut˛noms
forum aut˛noms

CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92