SEGUEIX AMB ÈXIT EL CICLE DE PÍNDOLES D’ESTRATÈGIA EMPRESARIAL DE LA UEA

Divendres 21/09/2018
Sota el títol “Gestió Àgil de Projectes amb Scrum”, els assistents han pogut conèixer aquesta metodologia innovadora, adaptativa i rigorosa per fer front a projectes especials

Aquest dimecres ha tingut lloc una nova edició del cicle de Píndoles d'Estratègia Empresarial de la Unió Empresarial de l'Anoia, un espai de debat per compartir experiències i coneixements sobre temàtiques relacionades amb el món de l'empresa, com per exemple: branding, vendes, transformació digital, lideratge, entre altres i que organitza la patronal anoienca en la seva missió d'ajudar a les empreses de la comarca a millorar la seva competivitat.

Una vintena de treballadors i empresaris de la comarca han assistit a la sessió d'avui i han pogut conèixer i aprendre una metodologia per a la gestió de projectes, tenint en compte que l'univers dels projectes és molt heterogeni perquè no existeix una que doni resposta a tot tipus de casuístiques. Sovint, sorgeixen preguntes i plantejaments sobre com gestionar el projecte quan les especificacions estan sotmeses a canvis freqüents, entre altres.

Tot i això, n'hi ha una que es distingeix de la gestió clàssica de projectes perquè és una eina de gestió adaptativa i no predictiva: és el cas del mètode Scrum, una metodologia innovadora, adaptativa i rigorosa per fer front a projectes especials o que estan en evolució.

La sessió formativa ha anat a càrrec de Juan Luis de los Ríos, enginyer tècnic industrial i especialista en la gestió de projectes i operacions. Segons de los Ríos, “aquesta metodologia necessita que els equips s'autogestionin i estiguin molt enfocats i motivats cap a l'objectiu final, és bàsic el treball en equip i que els integrants siguin molt flexibles”, ha explicat.

Des de la UEA, fruit de la necessitat de l'empresa i a la vegada, per millorar-ne la seva gestió, neix el Programa de Direcció de Projectes que començarà el proper 19 d'octubre. Per altra banda, seguint amb la línia de dotar eines i coneixement als empresaris i directius, el proper 5 d'octubre tindrà lloc la propera Píndola d'Estratègia Empresarial que tractarà sobre la millora del procés productiu de l'empresa.

CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Unió Empresarial de l´Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92