LA UEA IMMOBILIARIS APROPA AL SECTOR ELS EFECTES DE LA NOVA LLEI HIPOTEC└RIA

Dimecres 08/05/2019
 La jornada ha anat a càrrec de l'advocada Lídia Huerta

La nova Llei Hipotecària ha estat objecte d'una nova sessió de la sectorial dels immobiliaris de la Unió Empresarial de l'Anoia, a càrrec de l'advocada Lídia Huerta. Aquesta sessió informativa s'ha celebrat a la seu de l'entitat i hi ha assistit una trentena d'agents i professionals que es dediquen al sector immobiliari.

Llei HipotecÓria 1

L'objectiu ha estat donar a conèixer els objectius i efectes d'aquesta nova llei reguladora dels contractes de crèdit immobiliari que entrarà en vigor el proper dia 16 de juny de 2019.

Protegir al consumidor

La nova Llei Hipotecària té com a principal objectiu protegir al client, arrel de l'ordre de la Unió Europea d'aplicar una directiva que augmenti la protecció als consumidors. En aquest sentit, s'introdueixen importants novetats que van ser analitzades i tractades en aquesta jornada, com per exemple, que a partir d'ara, s'augmentarà la informació al ciutadà que vulgui sol·licitar un préstec hipotecari.

Llei HipotecÓria 2

Així doncs, el banc està obligat a estudiar la capacitat econòmica del client, tenint en compte -entre altres aspectes- els ingressos presents i futurs, la seva ocupació, els seus estalvis, les despeses fixes... Tanmateix, el notari ha de resoldre tots els dubtes en els dies previs a la signatura, comprovar que no hi ha clàusules abusives, entre altres.

Llei HipotecÓria 3

Per tant, amb l'entrada en vigor d'aquesta nova llei, a l'hora de concedir una hipoteca, d'un habitatge, la llei introdueix que la major part de les despeses relacionades amb la seva contractació, fins ara requerien fonamentalment en el client, i ara passaran a ser responsabilitat del banc. Per tant, a partir d'ara, el banc haurà de pagar: la gestoria, la notaria, la taxació, la seva còpia d'escriptura i l'Impost d'Actes Jurídics Documentats. El client només pagarà la seva còpia d'escriptura i la taxació de l'habitatge.

UEA immobiliaris

La sectorial UEA immobiliaris va néixer ara fa tres anys amb l'objectiu de donar visibilitat i promocionar conjuntament el sector, treballar i col·laborar conjuntament en projectes comuns i a la vegada, oferir garanties als consumidors en el compliment dels requisits legals establerts. Properament, la sectorial convocarà noves formacions adreçades als professionals del sector immobiliari, ja que des dels seus inicis de constitució, organitza mensualment, diverses píndoles formatives sobre normatives i temes d'actualitat que afecten al sector. Són totalment gratuïtes i obertes a professionals que hi vulguin participar.

La propera sessió tractarà sobre la prevenció del blanqueig de capitals durant el mes de juny.

CompartirDel.icio.usDiggFacebookGoogleLa tafanera MeneameTechnorati
Uniˇ Empresarial de l┤Anoia | Ctra. de Manresa, 131 | 08700, Igualada | T. 93 805 22 92