En positiu: 11a. edició del Sopar de l�Empresari

10.06.2010


El president de la UEA, Ramon Felip, va obrir l�acte amb unes paraules en que va destacar tres oportunitats de present i futur per a l�Anoia: la indústria, la logística i la recerca. “Des de la UEA som tan conscients del que tenim i podem aconseguir a la nostre Comarca, i continuarem insistint treballant per desenvolupar els nous projectes, sobre tot amb esperit en positiu, cal encarar el futur amb optimisme, treballar i esforçar-nos per intentar donar un gir a la situació actual”

En aquesta edició la UEA va voler donar exemples concrets del missatge “En positiu”, i per aquest motiu va organitzar una taula rodona amb representants d�empreses de diferents sectors industrials, situades a l�Anoia, amb la que va explicar el perquè van decidir instal·lar-se o iniciar la seva activitat econòmica a la Comarca, com malgrat la crisi econòmica han aconseguit o estan aconseguint sortir-se�n i quines són les claus del seu èxit.

“5 Experiències = mil oportunitats”, aquest va ser el nom de la taula rodona, moderada pel periodista Jordi Còdol. Miquel Àngel Oliva, gerent d�Abacus Cooperativa , va explicar que el secret del seu èxit rau en la conservació de la seva essència: els valors (catalanisme, cultura) i les persones que en formen part. Per la seva banda, Juan Carles Frean, cap d�expansió d�Aldi , opinava que la clau d�aquesta gran cadena de supermercats és, precisament, la simplicitat. També va participar en el debat David Camps, director d�Original Buff SA, qui va destacar els valors de marca, l�equip humà i l�aposta per la internacionalització. Jaime Alfonso Rivière, president de Rivisa ICM , va dir que la clau pot ser la innovació però també la prudència, sobretot en temps difícils. Finalment, Josep Maria Torrents, gerent de Petromiralles , també va destacar l�equip humà i l�aposta per la diversificació.

Del conjunt de les argumentacions dels ponents al ser preguntats sobre la seva primera aposta a favor de la Comarca de l�Anoia en destaquen: la bona situació geogràfica del territori, la seva mentalitat industrial i mà d�obra, enllaçades amb les facilitats que ha ofert l�administració local en tot moment.

Premis UEA

A continuació, es van lliurar els PREMIS UEA, uns guardons que van ser entregats per: Miquel Valls Eusebi Cima, vice-president de Foment i President de Fepime, Joan Pujol, Secretaria General de Foment del Treball, l�Il.lm, Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí, i el President de la UEA Ramon Felip.

En la categoria TIC, Esteve Aguilera SA es va emportar el guardó, i Taxis Igualada i Partner Solutions Biz una menció especial. El premi a la capacitat emprenedora va ser per a Trire SL, mentre que el de trajectòria empresarial va recaure en Gràfiques Lamolla i Plasfi. Finalment, també es va reconèixer la tasca del Gremi d�Hostaleria i Turisme de l�Anoia amb el Premi UEA al gremi o institució.

La UEA va voler acabar la primera part de l�acte amb la projecció d�un vídeo titulat “L�ANOIA, UNA OPORTUNITAT”, on es va mostrar tot el que pot oferir aquesta Comarca en possibilitats de negoci i qualitat de vida.

I l�acte va acabar amb un sopar networking moment durant el qual els diferents empresaris i representants públics i socials de la comarca van poder intercanviar impressions, comentaris i una bona estona en un marc incomparable, a les mateixes instal·lacions d�Abacus Cooperativa.

https://youtube.com/watch?v=POTbLWGSkrw%26hl%3Des_ES%26fs%3D1%3Frel%3D0

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.