A punt la III edició del Prepara’t Jove dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de les escoles d’Igualada

07.11.2018

Per tercer any consecutiu la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada organitzen una nova edició del Prepara’t Jove. Un projecte dirigit als estudiants i que té per objectiu promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los a què analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l’empresa i l’emprenedoria.

A la presentació del projecte en roda de premsa, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat la importància de “despertar, en una edat decisiva, vocacions entre els nostres joves que s’ajustin al mercat laboral actual i que els ofereixin veritables alternatives cap a un futur laboral amb garanties i, alhora, els permetin una bona realització tant professional com personal”.

Per la seva part, la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, Paula Arias, ha subratllat la bona acollida que ha tingut el projecte des dels seus inicis per part dels centres educatius, constatat en les valoracions positives que els han fet arribar el professorat de les escoles.

Arias també ha destacat com a novetat d’aquesta tercera edició la participació dels alumnes de 3r d’ESO. “La decisió d’obrir el Prepara’t Jove als alumnes de 3r d’ESO va venir dels propis alumnes, de fet, va ser una de les peticions que van sorgir en el Fòrum de Joves celebrat a la UEA”.

Les dues jornades

Aquest any, a diferència de les edicions anteriors, el Prepara’t jove es farà en dos dies, el 28 i 29 de novembre, al Teatre Ateneu d’Igualada, de 9.30h a 11h, i es dirigeix als alumnes de 3r i 4t d’ESO.

La primera jornada estarà dirigida als joves de 3r d’ESO a qui se’ls farà una breu presentació dels sectors econòmics i les oportunitats laborals que ofereix la Comarca de l’Anoia, a més d’una taula rodona on hi participaran tres joves de perfils ben diferents que explicaran la seva experiència professional.

La segona jornada, dirigida als alumnes de 4t d’ESO, s’iniciarà amb una breu presentació dels sectors econòmics per que coneguin la realitat empresarial de la comarca, i també comptarà amb una conferència sobre competències, actitud i valors, impartida per un tàndem entre Màrius Mollà, enginyer industrial, emprenedor i escriptor; i Roger Roca, campió del món de duatló, campió d’Espanya de marató.

Els instituts i centres escolars interessats han de confirmar directament a la UEA: uea@uea.cat / 93 805 22 92. Places limitades.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.