A punt un nou “Esmorzar Circular” per conèixer les eines, ajudes i casos d’èxit d’aquest model econòmic a Catalunya

09.05.2019

Donar a conèixer les eines, ajudes i casos d’èxit en economia circular a Catalunya són els objectius principals d’un nou acte organitzat per la sectorial UEA Circular, que se celebrarà el proper dimecres 22 de maig a la seu de l’entitat.

En aquest sentit, la jornada empresarial estarà relacionada amb aquest model econòmic per tal d’exposar algunes de les iniciatives, accions i projectes més destacats que es realitzen al territori català en la seva aposta per l’economia circular, per així propiciar el canvi cap a una economia més circular, respectuosa i eficient.

Sota el títol “Sota el títol “Eines, ajudes i casos d’èxit en economia circular a Catalunya”, la jornada està emmarcada dins el projecte Anoia Circular -impulsat per la pròpia taula de treball- i compta amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Observatori de la Catalunya Circular i Vallès Circular.

L’aposta de Catalunya per l’economia circular

La sessió començarà amb l’exposició de les diverses ajudes que s’ofereixen a les empreses i institucions des de l’Agència de Residus de Catalunya; i a la vegada, també s’hi detallaran les eines que es disposen des de l’Observatori de la Circularitat de Catalunya.

Per altra banda, des del punt de vista territorial, la Unió Empresarial de l’Anoia donarà a conèixer el projecte actual que s’està desenvolupant des de l’entitat, l’“Anoia Circular” i especialment, la segona fase d’aquest, anomenada “Connexions a l’Anoia”. Aquesta segona etapa compta amb la col·laboració de l’ARC qui atorgarà subvencions directes a les empreses per tal de contribuir a la cooperació empresarial. Tanmateix, també s’hi exposarà l’aposta de la comarca del Vallès per la simbiosi industrial per detallar la seva experiència en aquest àmbit.

En la segona part de la jornada, s’exposaran diversos casos que empren l’economia circular arreu de Catalunya, emfatitzant, a la vegada, les aplicacions i beneficis que té la circularitat al món empresarial i industrial.

Esmorzars circulars

Aquesta jornada serà el 4t Esmorzar Circular que s’organitza des de UEA circular, una taula de treball que impulsa aquest model econòmic, per tal de crear sinèrgies entre empreses i acompanyar-les: tant les que ja estan immerses com les que just comencen a plantejar-se la qüestió de la circularitat a nivell industrial o empresarial.

Per tal d’assistir a la jornada, cal confirmar assistència a través del correu electrònic economiacircular@uea.cat o per telèfon al 93 805 22 92.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.