A punt una jornada empresarial per gestionar els estocs com a mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus

13.11.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En aquest sentit, l’entitat empresarial organitza una sessió formativa dedicada als estocs i com la gestió d’aquests, permet ser una mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus. La patronal anoienca s’ha sumat a aquesta iniciativa ambiental que promou un seguit d’accions i propostes per constatar que la prevenció de residus no només és una qüestió social, sinó també empresarial.

Aquesta aposta segueix la línia de treball de l’entitat, engegada fa més de dos anys a través del grup d’Economia Circular i més recentment amb la sectorial UEA Medi Ambient, per tal d’acompanyar a les empreses en el canvi que està vivint el nostre entorn social i empresarial. Una situació que requereix un desenvolupament sostenible i respectuós a nivell d’indústria i empresa i que passa per aconseguir integrar en l’estratègia empresarial, un model econòmic de producció i consum econòmicament viable i mediambientalment sostenible: l’economia circular.

Sota el títol “Estocs: Estalvi, eficiència i prevenció de residus”, la jornada d’aquest dimecres dia 20 serà una sessió de treball per veure com -de la quantitat d’estocs que les empreses mouen- actuant directament i de manera conscient sobre la seva gestió, la compra i l’emmagatzematge resultarà més econòmic, eficient, i així es reduirà el volum de residus i les emissions de CO2.

La sessió està adreçada a empreses dels diferents sectors econòmics, indústria, retail, sectors professionals… Per tal de treballar de manera didàctica i acompanyada per un expert en metodologia Lean, per conèixer de primera mà de quina manera el procés productiu i de funcionament de la nostra empresa es veurà beneficiat d’un canvi en la gestió dels nostres estocs per poder treballar amb el màxim valor i el mínim de pèrdues de manera estable i previsible.

En la sessió -gratuïta per les empreses i realitzada per Joan Casanovas, formador i transformador de les empreses cap a la metodologia Lean- es treballaran les opcions i alternatives existents, les conseqüències i el cost i estalvi en € d’aquest canvi. La jornada formativa tindrà lloc el proper dimecres dia 20 de novembre, de 9h a 11h, a la seu de l’entitat (Ctra. Manresa, 131 d’Igualada). Per a més informació i inscripcions: https://bit.ly/2QgY08g – economiacircular@uea.cat

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.