A punt una jornada empresarial per gestionar els estocs com a mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus

13.11.2019

La Unió Empresarial de l’Anoia s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En aquest sentit, l’entitat empresarial organitza una sessió formativa dedicada als estocs i com la gestió d’aquests, permet ser una mesura d’estalvi, eficiència i prevenció de residus. La patronal anoienca s’ha sumat a aquesta iniciativa ambiental que promou un seguit d’accions i propostes per constatar que la prevenció de residus no només és una qüestió social, sinó també empresarial.

Aquesta aposta segueix la línia de treball de l’entitat, engegada fa més de dos anys a través del grup d’Economia Circular i més recentment amb la sectorial UEA Medi Ambient, per tal d’acompanyar a les empreses en el canvi que està vivint el nostre entorn social i empresarial. Una situació que requereix un desenvolupament sostenible i respectuós a nivell d’indústria i empresa i que passa per aconseguir integrar en l’estratègia empresarial, un model econòmic de producció i consum econòmicament viable i mediambientalment sostenible: l’economia circular.

Sota el títol “Estocs: Estalvi, eficiència i prevenció de residus”, la jornada d’aquest dimecres dia 20 serà una sessió de treball per veure com -de la quantitat d’estocs que les empreses mouen- actuant directament i de manera conscient sobre la seva gestió, la compra i l’emmagatzematge resultarà més econòmic, eficient, i així es reduirà el volum de residus i les emissions de CO2.

La sessió està adreçada a empreses dels diferents sectors econòmics, indústria, retail, sectors professionals… Per tal de treballar de manera didàctica i acompanyada per un expert en metodologia Lean, per conèixer de primera mà de quina manera el procés productiu i de funcionament de la nostra empresa es veurà beneficiat d’un canvi en la gestió dels nostres estocs per poder treballar amb el màxim valor i el mínim de pèrdues de manera estable i previsible.

En la sessió -gratuïta per les empreses i realitzada per Joan Casanovas, formador i transformador de les empreses cap a la metodologia Lean- es treballaran les opcions i alternatives existents, les conseqüències i el cost i estalvi en € d’aquest canvi. La jornada formativa tindrà lloc el proper dimecres dia 20 de novembre, de 9h a 11h, a la seu de l’entitat (Ctra. Manresa, 131 d’Igualada). Per a més informació i inscripcions: https://bit.ly/2QgY08g – economiacircular@uea.cat

 

Altres notícies

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

L'Anoia és vestigi i testimoni del seu passat industrial, territori i essència d'un imponent patrimoni industrial de llarga i reconeguda tradició, que avui dia reflecteix el que vàrem ser, el que som i el que ens projecta el futur. Des de la Unió Empresarial de...

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Origen de l’obligació El  passat 28 de desembre de 2022 es va publicar al  BOE el nou Reial Decret 1055/2022 d'envasos i residus d'envasos, que inclou l'obligació de la Responsabilitat Ampliada del Productor per als envasos industrials i comercials, així com altres...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.