Aprèn com aplicar l’economia circular a la teva empresa amb la UEA

21.01.2019

L’economia circular és un concepte que s’ha desenvolupat plenament en els últims anys, donat que la situació insostenible al medi ambient provocada per l’exhauriment de recursos fòssils i l’abocament de residus i deixalles, entre altres aspectes que malmeten i contaminen el planeta.

El teixit empresarial de la comarca és conscient que cal un canvi de model i per això, a través de la Unió Empresarial de l’Anoia, des de l’any 2017, es treballa amb el projecte Anoia Circular, constituït per empreses de diversos sectors, experts ambientals, juntament amb la Universitat d’Igualada per apostar per la circularitat de la comarca.

Anoia Circular: tàndem empresa-coneixement

Els objectius principals d’aquest projecte són els de millorar la competivitat de les empreses, però a la vegada, avançar en la recerca de processos productius respectuosos amb el medi ambient. A més, un dels principals valors del projecte Anoia Circular és el tàndem empresa-coneixement, mitjançant píndoles i sessions informatives i formatives per introduir i fer pedagogia a les empreses sobre aquest model econòmic.

Taller pràctic amb Verònica Kuchinow sobre economia circular

En aquest sentit, seguint amb la mateixa línia de treball, la UEA organitza un taller pràctic interactiu de la mà de Verònica Kuchinow, fundadora i directora de l’empresa Símbiosy. A través d’aquest taller, es treballaran diversos exemples, reals, existents i també de la pròpia experiència dels participants per tal d’aprofundir com l’economia circular esdevé una estratègia bàsica i necessària per a la competivitat de les empreses, i així optimitzar el procés productiu -tenint en compte la gestió de recursos, els subministraments i l’eficiència energètica-, assolir les eines necessàries per poder aplicar l’economia circular i que les empreses millorin la seva competivitat, però a la vegada, entendre la problemàtica ambiental associada a la generació de residus i assolir les eines per minimitzar l’impacte i millor la pròpia gestió, i aconseguint un estalvi i un benefici.

El taller “Aprèn com aplicar l’economia circular a la teva empresa”, impartit per Verònica Kuchinow, es realitzarà el proper dijous dia 31 de gener a les 14:45h a la seu de l’entitat. Es prega confirmació d’assistència al correu electrònic economiacircular@uea.cat o al 93 805 22 92.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.