Arriba la 10a Setmana de l’Ocupació: l’Igualada Prepara’t 2021 per oferir eines i oportunitats per a la recerca de feina

05.05.2021

Per 10è any consecutiu, l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen el Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada, presentant una novetat molt destacada: aquest 2021, el Prepara’t disposarà de dues edicions, una a la primavera i l’altra, a la tardor.

Des de l’organització, el regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé, ha exposat que “el Prepara’t continua tenint més sentit que mai, ja que gràcies a la Setmana de l‘Ocupació s’ajuda i s’impulsa a l’autoconeixement i el desenvolupament de les habilitats de cada persona; a ajudar a superar les dificultats personals i socials per millorar la vida professional, i alhora, motivar i ajudar a trobar feina; informar i donar visibilitat de la realitat del mercat laboral i dels sectors emergents; millorar les habilitats i recursos disponibles per a les persones en situació d’atur o que volen fer un canvi professional; i molt especialment, volem crear llocs de treball”.

En aquest sentit, Marcé ha destacat que aquest 2021 “volem seguir donant més oportunitats i solucions a la situació que hi ha d’atur, i també, davant l’èxit de l’espai Connecta i el Prepara’t durant tots aquests anys” i que des del consistori igualadí “creiem que és molt important seguir col·laborant amb la Unió Empresarial de l’Anoia per tal d’impulsar iniciatives com aquesta i cercant més projectes en base a la fórmula publico privada, per ajudar als ciutadans en el procés de recerca de feina i acompanyar-los” i que “Creiem que la millor política social és un lloc de treball digne i aquí centrem els esforços també des de l’àrea d’ocupació de l’Ajuntament d’Igualada, des d’on seguim treballant tot un seguit de projectes i tot un equip de persones que teniu a la vostra disposició”.

Donar resposta i eines per a la recerca de feina

Per la seva part, la gerent i secretària general de la Unió Empresarial de l’Anoia, Paula Arias, ha fet un repàs de la trajectòria de les 10 edicions del Prepara’t: “Al llarg d’aquests 10 anys han passat més de 100 conferenciants i més de 2.000 persones han pogut participar en els diferents actes que s’han organitzat al llarg de totes aquestes edicions” i que “gràcies a l’èxit de participació, i per tal d’obrir més oportunitats a la gent que es troba en situació d’atur o vol millorar la seva vida professional, realitzarem dues edicions aquest 2021 i segurament, continuarem amb les dues edicions cada any”.

Arias ha agraït la confiança, la disposició i col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada per donar resposta a la necessitat del món empresarial anoienc, que necessita i demana talent; i per l’altra, poder brindar oportunitats de treball a les persones desocupades de la comarca: “Una vegada més, es ratifica com el Prepara’t és un escenari essencial per seguir donant resposta i solucions a les persones que busquen feina. L’objectiu de la Setmana de l’Ocupació és oferir les eines i competències perquè els professionals siguin competitius. Si ells ho són, les empreses també ho seran als seus mercats”.

Dimarts 18 de maig: Conferències

L’edició de primavera de l’Igualada Prepara’t es desenvoluparà en dues jornades: els dies 18 i 19 de maig. El dimarts 18 tindrà lloc diverses conferències de diversos experts i es realitzaran en format híbrid: presencial, amb aforament limitat i segons l’ordre d’inscripcions i online, a través d’una plataforma virtual. El dimecres dia 19 tindrà lloc el Connecta, i es farà de forma presencial. El lloc escollit perquè es desenvolupin les jornades a l’aire lliure és el Kiosk del Rec.

El dimarts 18 arrencarà a les 09.30h amb la inauguració de la 10a edició amb Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech. Seguidament, tindrà lloc la conferència “Si vols, endavant!”, una xerrada motivadora a càrrec d’Enric Company, conferenciant motivador, economista i periodista. Company destacarà a través de la seva conferència com la Covid-19 és una oportunitat per parar i reflexionar en tot un seguit de possibilitats, personals i professionals.

A les 11.30h, serà el torn de la conferència “Noves competències al mercat laboral” a càrrec de Maite Moreno, sòcia i fundadora de Monday Happy Monday, psicològa especialitzada en organitzacions. Moreno exposarà com ha canviat el context professional i quines transformacions estan vivint les empreses i quines són les noves competències que s’han de desenvolupar al respecte per fer-hi front.

A les 15.30h, hi haurà “Claus per fer un bon Talent speach”, a càrrec de Francesc Gelida, formador conferenciant, consultor de desenvolupament professional i de competències. Gelida posarà l’accent en com d’important és l’entrevista de feina: un moment decisiu en el procés de selecció i una gran oportunitat que no es pot desaprofitar.

Dimecres 19 de maig: Trobada entre empreses i demandants de feina

D’altra banda, el dimecres 19 tindrà lloc una de les activitats més esperades i exitoses del Prepara’t: el Connecta. Aquesta activitat és un punt de trobada entre oferta i demanda: empreses i demandants de feina. Aquesta edició comptarà amb 9 empreses que oferiran prop d’una vintena d’ofertes de treball de diversos perfils professionals com comercials, oficials operaris, managers, tècnics de producció, auxiliars de laboratori, adjunts responsables de producció i manteniment, químics, entre altres. Tot el ventall d’ofertes que es presenten al Connecta, es poden consultar a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/3xGTm6O

El Prepara’t està obert a tothom que hi vulgui participar. Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web de la Unió Empresarial de l’Anoia: www.uea.cat Per qualsevol dubte, podeu adreçar-vos per correu electrònic a uea@uea.cat o per telèfon al 93 805 22 92.

La data límit per a inscriure’s al Prepara’t (tant per a les conferències com per al Connecta) és el divendres dia 14 de maig a les 12h tant per poder organitzar i concertar les cites prèvies com per controlar l’aforament. Link per participar a l’edició del Prepara’t (cal especificar jornada): https://bit.ly/3uj4Rzn

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.