Arriba la 10a Setmana de l’Ocupació: l’Igualada Prepara’t 2021 per oferir eines i oportunitats per a la recerca de feina

05.05.2021

Per 10è any consecutiu, l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia organitzen el Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada, presentant una novetat molt destacada: aquest 2021, el Prepara’t disposarà de dues edicions, una a la primavera i l’altra, a la tardor.

Des de l’organització, el regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé, ha exposat que “el Prepara’t continua tenint més sentit que mai, ja que gràcies a la Setmana de l‘Ocupació s’ajuda i s’impulsa a l’autoconeixement i el desenvolupament de les habilitats de cada persona; a ajudar a superar les dificultats personals i socials per millorar la vida professional, i alhora, motivar i ajudar a trobar feina; informar i donar visibilitat de la realitat del mercat laboral i dels sectors emergents; millorar les habilitats i recursos disponibles per a les persones en situació d’atur o que volen fer un canvi professional; i molt especialment, volem crear llocs de treball”.

En aquest sentit, Marcé ha destacat que aquest 2021 “volem seguir donant més oportunitats i solucions a la situació que hi ha d’atur, i també, davant l’èxit de l’espai Connecta i el Prepara’t durant tots aquests anys” i que des del consistori igualadí “creiem que és molt important seguir col·laborant amb la Unió Empresarial de l’Anoia per tal d’impulsar iniciatives com aquesta i cercant més projectes en base a la fórmula publico privada, per ajudar als ciutadans en el procés de recerca de feina i acompanyar-los” i que “Creiem que la millor política social és un lloc de treball digne i aquí centrem els esforços també des de l’àrea d’ocupació de l’Ajuntament d’Igualada, des d’on seguim treballant tot un seguit de projectes i tot un equip de persones que teniu a la vostra disposició”.

Donar resposta i eines per a la recerca de feina

Per la seva part, la gerent i secretària general de la Unió Empresarial de l’Anoia, Paula Arias, ha fet un repàs de la trajectòria de les 10 edicions del Prepara’t: “Al llarg d’aquests 10 anys han passat més de 100 conferenciants i més de 2.000 persones han pogut participar en els diferents actes que s’han organitzat al llarg de totes aquestes edicions” i que “gràcies a l’èxit de participació, i per tal d’obrir més oportunitats a la gent que es troba en situació d’atur o vol millorar la seva vida professional, realitzarem dues edicions aquest 2021 i segurament, continuarem amb les dues edicions cada any”.

Arias ha agraït la confiança, la disposició i col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada per donar resposta a la necessitat del món empresarial anoienc, que necessita i demana talent; i per l’altra, poder brindar oportunitats de treball a les persones desocupades de la comarca: “Una vegada més, es ratifica com el Prepara’t és un escenari essencial per seguir donant resposta i solucions a les persones que busquen feina. L’objectiu de la Setmana de l’Ocupació és oferir les eines i competències perquè els professionals siguin competitius. Si ells ho són, les empreses també ho seran als seus mercats”.

Dimarts 18 de maig: Conferències

L’edició de primavera de l’Igualada Prepara’t es desenvoluparà en dues jornades: els dies 18 i 19 de maig. El dimarts 18 tindrà lloc diverses conferències de diversos experts i es realitzaran en format híbrid: presencial, amb aforament limitat i segons l’ordre d’inscripcions i online, a través d’una plataforma virtual. El dimecres dia 19 tindrà lloc el Connecta, i es farà de forma presencial. El lloc escollit perquè es desenvolupin les jornades a l’aire lliure és el Kiosk del Rec.

El dimarts 18 arrencarà a les 09.30h amb la inauguració de la 10a edició amb Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech. Seguidament, tindrà lloc la conferència “Si vols, endavant!”, una xerrada motivadora a càrrec d’Enric Company, conferenciant motivador, economista i periodista. Company destacarà a través de la seva conferència com la Covid-19 és una oportunitat per parar i reflexionar en tot un seguit de possibilitats, personals i professionals.

A les 11.30h, serà el torn de la conferència “Noves competències al mercat laboral” a càrrec de Maite Moreno, sòcia i fundadora de Monday Happy Monday, psicològa especialitzada en organitzacions. Moreno exposarà com ha canviat el context professional i quines transformacions estan vivint les empreses i quines són les noves competències que s’han de desenvolupar al respecte per fer-hi front.

A les 15.30h, hi haurà “Claus per fer un bon Talent speach”, a càrrec de Francesc Gelida, formador conferenciant, consultor de desenvolupament professional i de competències. Gelida posarà l’accent en com d’important és l’entrevista de feina: un moment decisiu en el procés de selecció i una gran oportunitat que no es pot desaprofitar.

Dimecres 19 de maig: Trobada entre empreses i demandants de feina

D’altra banda, el dimecres 19 tindrà lloc una de les activitats més esperades i exitoses del Prepara’t: el Connecta. Aquesta activitat és un punt de trobada entre oferta i demanda: empreses i demandants de feina. Aquesta edició comptarà amb 9 empreses que oferiran prop d’una vintena d’ofertes de treball de diversos perfils professionals com comercials, oficials operaris, managers, tècnics de producció, auxiliars de laboratori, adjunts responsables de producció i manteniment, químics, entre altres. Tot el ventall d’ofertes que es presenten al Connecta, es poden consultar a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/3xGTm6O

El Prepara’t està obert a tothom que hi vulgui participar. Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web de la Unió Empresarial de l’Anoia: www.uea.cat Per qualsevol dubte, podeu adreçar-vos per correu electrònic a uea@uea.cat o per telèfon al 93 805 22 92.

La data límit per a inscriure’s al Prepara’t (tant per a les conferències com per al Connecta) és el divendres dia 14 de maig a les 12h tant per poder organitzar i concertar les cites prèvies com per controlar l’aforament. Link per participar a l’edició del Prepara’t (cal especificar jornada): https://bit.ly/3uj4Rzn

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.