Arriba una nova edició del Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada

11.05.2022

Tot a punt per l’edició de primavera de l’onzena Setmana de l’Ocupació–Igualada Prepara’t, un programa impulsat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia amb l’objectiu d’oferir tot un conjunt d’eines formatives i informatives a les persones que cerquen feina o que volen fer un canvi o gir professional. Una oportunitat per conèixer les darreres tendències en la recerca de feina de la mà de ponents experts, però també, de contactar directament amb les empreses que cerquen personal a través d’entrevistes de feina.

La presentació d’aquesta nova edició ha anat a càrrec del regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, i del president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech. Tant el regidor com el president han animat a la població que cerca feina, que està a l’atur o que vol fer un canvi professional, a participar al Prepara’t; i també, que les dades de participació en les darreres edicions constaten, una vegada més, la voluntat de seguir donant més oportunitats i solucions a la situació d’atur que hi ha a l’actualitat.

A més, tant des de l’Ajuntament com des de la UEA s’ha manifestat la preocupació de la manca de creuament d’oferta i demanda de feina, una necessitat que fa temps que s’arrossega i que les pròpies empreses han fet saber a l’entitat empresarial.

1 de juny: El torn de les conferències i tallers

El programa seguirà la mateixa tònica que les darreres edicions degut al seu èxit de participació i consolidació. Aquesta edició tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny de 2022, de forma presencial, al Kiosk del Rec d’Igualada. El dia 1, es destinarà a conferències i tallers; mentre que el dia 2 serà el torn de l’activitat relacional Connecta, l’espai d’oferta i demanda de feina. La inauguració del Prepara’t es farà el proper dimecres dia 1 de juny a les 09:15h a càrrec del regidor Jordi Marcé i del president Joan Domènech; seguidament, a les 09:30h, la conferència “El teu futur pot començar aquí i avui: Coneix les 10 tendències i els 10 principis per afrontar els reptes amb èxit” a càrrec de Joan Riera, professor a ESADE, assessor, inversor, escriptor i ponent; a les 11:30h, el taller “Explica’t”, a càrrec d’Ïo Valls, formadora en habilitats orals i oratòria a Parla per tu.

Novetat d’enguany: Focus a l’emprenedoria

Com a novetat d’aquesta edició de primavera de l’11a Setmana de l’Ocupació, també es posarà l’accent en l’emprenedoria i l’autoocupació com a sortida laboral i professional. En aquest sentit, les jornades de la tarda del dia 1 de juny estaran relacionades en aquests àmbits. A les 15:15h, “Com generar idees de negoci per crear la teva empresa” a càrrec de Marc Fernández, consultor i formador especialitzat en estratègia empresarial, màrqueting digital i innovació; i a les 16:30h, la conferència “Coneixes el Reempresa?” a càrrec d‘Esteve Pola, economista i responsable de Reempresa a l’Ajuntament d’Igualada.

2 de juny: El connecta, el punt de trobada i oferta de feina

L’èxit del Prepara’t és el Connecta, l’espai relacional entre empreses que cerquen personal i persones que busquen feina. Aquesta activitat tindrà lloc el dijous dia 2 de juny, de 09:30h a 13h, sota cita prèvia.

Prèviament, les persones han d’enviar el seu currículum a femocupacio@uea.cat , indicant l’oferta de feina que es volen presentar.

Aquesta edició del Connecta compta ja amb 10 empreses que oferiran prop d’una trentena d’ofertes de treball de diversos perfils professionals com: personal per a Picking, maquinistes i peons, cambrers, auxiliars administratius/ves, programadors web, especialistes en Google Ads i Facebook Ads, entre altres. El llistat de les ofertes de feina que es presenten en aquesta edició és el següent: https://cutt.ly/JHyE1S3

Des de l’organització es farà una preselecció d’aquelles candidatures que més encaixin per a cada empresa i se’ls hi assignarà un tram horari per fer l’entrevista. Inscripcions al Prepara’t (tant les conferències com als tallers): https://cutt.ly/1HyE5QC

Data límit inscripcions a les conferències i tallers: 27/05/2022

Data límit per enviar el CV per participar al Connecta: 22/05/22

Per a més informació: www.uea.cat / femocupacio@uea.cat / 93 805 22 92 (Olga Bertran)

Més informació sobre el Prepara’t

Al llarg d’aquests 11 anys consecutius en què s’han celebrat les diverses edicions del Prepara’t, han passat més de 100 conferenciants i més de 2.000 persones han pogut participar en els diferents actes que s’han organitzat. Amb el pas dels anys, el Prepara’t s’ha anat a adaptant a nous reptes i desenvolupant, també, noves temàtiques per oferir eines, consells i recomanacions per ajudar a les persones a la recerca de feina en el nou mercat laboral.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.