Arriben els “Dijous Circulars”, un cicle de sessions exclusives per apropar l’economia circular a l’empresa

02.02.2022

La comissió d’economia circular de la Unió Empresarial de l’Anoia -grup que aglutina empreses de diversos sectors econòmics, experts en el medi ambient, gestors ambientals, i la universitat- prepara un nou cicle de sessions exclusives per a l’àmbit empresarial.

Sota el títol de “Dijous Circulars”, aquest cicle permetrà que les empreses coneguin de més a prop quines pràctiques adoptar o com innovar i realitzar una estratègia més circular, a través de diversos àmbits de l’economia circular com l’ecoinnovació, l’ecodisseny, entre altres.

La primera ponència tindrà lloc el proper dijous dia 10 de febrer a càrrec de Joan Vila Simon, empresari del sector industrial paper, conferenciant acadèmic, columnista i escriptor. Vila Simon és enginyer i expert en medi ambient i economia circular, i director executiu de l’empresa LC Paper 1881 S.A. A través del “Webinar: Economia del canvi climàtic”, Vila Simon reflexionarà sobre l’actualitat de l’economia circular, a través d’una plataforma virtual, de 09.30h a 11h.

La segona jornada porta com a títol “Tendències i reptes del packaging en l’alimentació”. Aquesta conferència exposarà que els nous materials, sostenibles, biodegradables i ecològics, són un repte per a les empreses del packaging i de l’alimentació. A més, es comptarà amb dos experts en aquesta àrea que explicaran l’evolució i transformació del packaging alimentari en els darrers anys, així com els nous materials; i per finalitzar, hi haurà una taula rodona formada per dos casos d’èxit d’empreses que estan fent aquesta aposta i que són referents en el sector. Aquesta jornada tindrà lloc el proper dijous dia 17 de febrer, de 09.30h a 11.30h, a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia (Carretera de Manresa, 131 d’Igualada).

La tercera i última jornada dels “Dijous Circulars” es desenvoluparà de la mà d’Alba Cabañas, experta ecoinnovació i economia circular, assessora en estratègies de sostenibilitat a diverses institucions, entre les que destaca l’Agenda 2030 i en IESE Business School, i és membre de Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat. La jornada de Cabañas porta el títol “Ecoinnovació com a nou paradigma”, on l’experta farà una reflexió sobre l’ecoinnovació i la sostenibilitat, dos conceptes que estan relacionats i formen part de l’actualitat de les empreses. Aquesta sessió tindrà lloc el dijous 24 de febrer, de 09.30h a 11.30h, a la seu de la UEA.

Aquestes tres sessions són exclusives i les inscripcions poden formalitzar-se a través del web de la UEA: www.uea.cat o economiacircular@uea.cat

Economia circular: el canvi i nou paradigma necessari per seguir avançant

Aquesta comissió va néixer a finals del 2017 amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses associades a l’entitat cap a aquest nou paradigma, més incipient que mai, degut a l’emergència climàtica i l’escassetat de recursos.

Des d’aleshores, s’han desenvolupat diverses accions, jornades, sessions formatives i programes per assessorar a les empreses en aquest sentit, com per exemple, el programa UEA Economia Circular. Aquest programa que subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya, enguany realitza la seva tercera edició i es basa en un projecte d’assessorament tècnic gratuït a través de visites individuals per detectar oportunitats i servei d’acompanyament i assessorament innovadors.

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.