Breu pujada de l’atur a l’Anoia

14.12.2022

La comarca de l’Anoia experimenta un lleuger augment del nombre d’aturats en tots els sectors d’activitat, excepte en el sector construcció i serveis, en relació a les dades del mes d’agost. En aquest sentit, segons les dades més recents de l’informe Pacte d’Acció Econòmica i Social de l’Anoia, el mes de novembre de 2022 s’han registrat a  la comarca, 6.836 persones a l’atur front les 6.828 persones al mes d’octubre i amb una taxa d’atur registral de l’11,49%. Per sexe, d’aquestes 6.836 persones a l’atur, el 61,02% són dones i el 38,98%, homes.

Els sectors d’activitat que més aturats tenen són els de serveis i indústria. A més, tenint en compte aquesta xifra d’aturats, 4.623  són treballadors de serveis i 1.049, del sector industrial.

Una altra dada a destacar d’aquest informe és que 2.607 persones tenen ocupacions elementals i 3.771 són beneficiàries de prestació per desocupació. Segons els grups d’edat, la xifra d’aturats més majoritària és la de persones d’entre 55 a 64 anys, que correspon al 32,96%; seguida dels que tenen de 45a 54 anys amb el 24,27%. Una relació que corresponen a un total de 3.912 persones a l’atur que són majors de 45 anys.

Pel que fa als ERTOS – Expedients de Regulació de l’Ocupació-, en l’actualitat hi ha un expedient generat que afecta a un total de 29 persones treballadores.

Altres notícies

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

Anoia, patrimoni industrial – “La igualadina cotonera”

L'Anoia és vestigi i testimoni del seu passat industrial, territori i essència d'un imponent patrimoni industrial de llarga i reconeguda tradició, que avui dia reflecteix el que vàrem ser, el que som i el que ens projecta el futur. Des de la Unió Empresarial de...

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Obligació de registre en el Registre de Productors de Producte

Origen de l’obligació El  passat 28 de desembre de 2022 es va publicar al  BOE el nou Reial Decret 1055/2022 d'envasos i residus d'envasos, que inclou l'obligació de la Responsabilitat Ampliada del Productor per als envasos industrials i comercials, així com altres...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.