Caves Bohigas, Dorsan, Meritem i Innovapack, guanyadors dels Premis UEA 2024 en una nit marcada per la imprescindibilitat del teixit empresarial

17.05.2024

600 empresaris i empresàries, autoritats, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, patronals, organitzacions territorials, sindicats, entitats, agents socioeconòmics i professionals van omplir la nova nau industrial de Tranvisa -ubicada al polígon Plans de la Tossa de Santa Margarida de Montbui- per a la celebració de la 24ª Nit Empresarial UEA, l’acte empresarial de referència de la Catalunya Central, organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia.

Amb “Imprescindibles”, la Unió Empresarial de l’Anoia celebrava una de les seves nits empresarials més multitudinàries -la segona, després del 2002- i posava de manifest, a través d’aquest eslògan, com el teixit empresarial és imprescindible per vertebrar un territori. En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Mateu, va posar en valor com la UEA és una entitat empresarial que va néixer per empresaris de la comarca per les empreses, però amb una vocació de sumar i fer un territori competitiu: “També amb <Imprescindibles> volem posar sobre la taula com el teixit empresarial és la columna vertebral de la nostra societat, on les empreses són els motors que impulsen el progrés i la innovació. Els empresaris i empresàries, amb la seva visió, determinació i lideratge, són els arquitectes d’oportunitats, creant ocupació i riquesa. Però sobretot, les persones treballadores, amb la seva dedicació i esforç diari, són els fonaments sobre els quals es construeixen aquestes fites. Tots sou imprescindibles per al desenvolupament de la nostra societat i territori, per la seva competitivitat, progrés i avenç.

El president de la UEA també va felicitar a l’empresa Tranvisa, on es va realitzar l’esdeveniment, per quedar-se a la comarca i créixer; però també, a l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui per la bona feina feta i omplir el polígon dels Plans de la Tossa del municipi. A més, Joan Mateu també va emfatitzar que el fet de celebrar la nit empresarial en una nau industrial, es volia donar el missatge que la indústria també és imprescindible, però també, per aquells que no estaven convençuts que no s’ompliria Montbui, que hi ha massa polígons buits… I que la logística també és imprescindible perquè és un termòmetre de la situació empresarial d’un territori: “L’Anoia està creixent i necessitem més sòl industrial de gran format. Volem tornar a ser aquella comarca capdavantera. El sector logístic és un component essencial del teixit industrial i empresarial, genera valor afegit, i proporciona els fonaments necessaris perquè les empreses operin de manera eficient, rendible i competitiva en un mercat tan globalitzat com el dia d’avui.

21 empreses van rebre un reconeixement pels seus aniversaris destacats

Amb motiu de guardonar a les empreses associades a la UEA que celebren un aniversari destacat aquest 2024, l’entitat va fer un especial homenatge. En aquest sentit, aquest 2024 celebren el 10è aniversari: Cubus Games i UAUU Weddings & Events; el 25è aniversari, Mg Comunicació, Àrea Publicitat, Carol Automatismes Igualada; el 30è aniversari, Concepte Gràfic, Tallers Bascompte i Intarex; el 35è aniversari, Blautec i Eminfor; 40è aniversari, Moix, Tasias i Ultramagic; 45è aniversari, Proquip; 50è aniversari, Electrònica Peña; 60è aniversari, Constructora de Calaf i Talleres Carrique; 135 anys, Curtidos Badia; 145 anys, Miquel y Costas & Miquel; 170 anys, Rivisa i 310 anys, J. Vilaseca.

Victor Küppers, convidat estrella de la 24a Nit Empresarial UEA

Un dels ponents més cèlebres i sol·licitats, Victor Küppers, va protagonitzar un dels altres moments esperats de la 24a Nit Empresarial UEA, amb “Viure amb entusiasme”, una conferència motivadora i engrescadora per a tot el públic assistent.

Caves Bohigas, Dorsan, Meritem i Innovapack, premiades per sorpresa als Premis UEA 2024

Tot seguit, es va celebrar l’altre dels moments més esperats de la 24a Nit Empresarial UEA. Enguany, la Junta Directiva de l’entitat va proposar a 3 empreses finalistes per a cada categoria (Trajectòria Empresarial, Capacitat Emprenedora, Empresa Innovadora i Compromís Social), i varen ser els associats de la UEA, els quals, a través d’una votació oberta i participativa, escolliren els guardonats de la Nit.

En aquest sentit, les empreses nominades a la Trajectòria Empresarial varen ser: Caves Bohigas, Codina Metal i Maquinària Agrícola Solà; sent la primera, la guardonada a aquesta categoria. Caves Bohigas és un celler familiar, amb més de 8 segles d’història elaborant caves i vins d’alta qualitat, reconeguts i premiats, i amb presència arreu del món, distribuint el 80% de la producció que es fa aquí, a la comarca.

Les empreses nominades a la Capacitat Emprenedora varen ser Papers Catalunya, Tallers Bascompte i Dorsan; sent aquesta última, la guardonada per ser una empresa especialitzada en la filtració de líquids, creada l’any 2013. La seva línia de productes i filtres industrials, s’orienta a cobrir les necessitats de filtració al laboratori i els processos industrials, disposant de centres de producció a Alemanya, Espanya, França, Índia i Mèxic per tal de cobrir els mercats europeus, asiàtics i sud-americans.

Per altra banda, les empreses nominades al Premi UEA 2024 a l’Empresa Innovadora varen ser Àuria Perfumes & Cosmetics, Cargols de Cal Jep i Meritem. Meritem es va endur el guardó per ser una empresa anoienca nascuda l’any 1992 per donar resposta a la gran demanda del sector de la restauració d’aquell moment: poder servir un plat de paella per més petita que fos la cuina, democratitzant-la i servint-la per tot el món. L’empresa disposa d’equip propi de qualitat i I+D.

I per últim, el Premi UEA 2024 al Compromís Social, les empreses nominades a aquesta categoria varen ser les següents: Igualadina de Depuració i Recuperació S.L. (IDR), Innovapack i Somiatruites. Innovapack va ser la guanyadora a aquesta categoria per ser una empresa dedicada al packaging per a diferents sectors, especialitzada en l’ús de materials sostenibles. Són pioners en el món de la fabricació d’envasos de cartró amb base de polpa de canya de sucre, un residu fins ara desaprofitat, un envàs 100% compostable.

L’acte va estar conduit per la periodista igualadina i cap de l’ACN de Cultura, Violeta Gumà. El duet musical Elisa&Mas Camil va ser l’encarregat d’amenitzar la vetllada i el networking inicial i final de les empreses i professionals assistents. La 24a Nit Empresarial UEA va ser possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona; al patrocini de MGC Mútua, Servisimó, GCT Plus, Rivisa, Aigua de Rigat, Conre, Àuria Grup, Universitat de Lleida, Autobomba, Caixabank, Direxis, Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Oficina Semat Data, Dorsan, Labin, Curtidos Badia, Cartrobox, Egein, Tecnodemo Ibérica, Etalentum Selección, Comercial Godó, Moix, Poch & Abogados Asociados, Waterologies, Maderas Giralt, J. Regordosa Recursos Humans, Proembasa i RS Audiovisuals; i a la col·laboració de Transvisa, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, Cal Blay, Canal Taronja, Via Empresa i La Veu de l’Anoia.

CONSULTA AQUÍ TOTES LES IMATGES DE LA 24a NIT EMPRESARIAL UEA

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.