Comencen les obres de millora del Polígon Industrial Les Comes

28.01.2020

Aquest dilluns dia 27 de gener es van iniciar les obres de la primera fase del Projecte de Modernització i Millora Integral d’Infraestructures del Polígon Industrial Les Comes, que afecten principalment els carrers d’Alemanya i Gran Bretanya, entre l’avinguda dels Països Catalans i el carrer de França.

Els detalls d’aquesta important intervenció van ser presentats el passat dijous dia 23 de gener, en una reunió organitzada conjuntament des de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial Les Comes. La jornada es va realitzar davant els empresaris i empresàries del Polígon Les Comes per part de Jordi Marcè i Miquel Vives, regidors de Dinamització Econòmica, i de Sostenibilitat i Mobilitat de l’Ajuntament d’Igualada, respectivament; i per l’arquitecte municipal, Carles Crespo. Així com també per part del representant de l’empresa adjudicatària de les obres, i dels diferents tècnics responsables que hi participen.

El regidor Jordi Marcè va destacar que aquestes obres s’afegeixen a la millora de l’enllumenat en la via pública, ja que es va executar en una fase anterior. L’arquitecte municipal, Carles Crespo, va explicar que aquestes obres se solucionaran als usos inadequats dels espais, les dificultats de manteniment (arbrats, vegetació, espais no pavimentats, voravies), el poc aparcament de turismes, la impossibilitat d’aparcament de vehicles pesants a la via pública, i el carril bici que actualment està molt adossat a la façana i que, per tant, és molt poc segur.

Així, les principals obres que es fan són les següents:

1. Ordenació dels aparcaments amb l’augment de places en calçada:

1. Aparcament en semi bateria

2. Aparcament en cordó que permet estacionament de vehicles pesants

2. Carrers amb dos carrils de circulació amb un sol sentit (Gran Bretanya i Alemanya)

3. Redefinició de les voravies:

1. Voravies per vianants adossades a les façanes

2. Carril bici separat de les façanes i de calçada

3. Franja de protecció per l’accés als vehicles aparcats en el que s’incorpora un nou arbrat i enllumenat

En aquest sentit, les obres que es realitzaran durant aquest 2020 es faran en 4 fases, a partir del mes de gener fins a octubre. Des d’AEPIC s’informa que a la seva seu (Ctra. Manresa 131 d’Igualada) disposen de tota la documentació del projecte pel cas que es vulgui consultar més detalladament.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.