COMUNICAT – Generalitat i Estat espanyol donen llum verda al “check point” per circulació de mercaderies

15.03.2020

COMUNICAT

15-03-20

Informar-vos que després de moltes hores de treball i d’haver presentat diverses propostes, peticions i escrits als governs de la Generalitat i de l’estat espanyol, finalment s’ha donat llum verda a la petició sol·licitada i reiterada de poder donar una solució al moviment de mercaderies de la zona confinada de la Conca d’Òdena cap a l’exterior.

Tal i com han fet públic aquest migdia l’alcalde d’Igualada Marc Castells i la Consellera d’Empresa i Coneixement, Angels Chacón, en les properes hores es treballarà per posar en marxa aquest dispositiu que haurà de permetre poder treure mercaderies i productes de les empreses en situació de confinament a través d’un “check point” controlat i amb totes les garanties per la salut de les persones.

Celebrem aquesta notícia positiva pel sector empresarial, però som conscients que es tracta d’una operació molt complexa. A banda dels detalls que exigeix un dispositiu d’aquestes característiques i les condicions que es demanen des del Ministeri, es tracta d’una mesura sense precedents, que requereix l’elaboració d’un protocol i un seguiment molt exhaustiu per poder establir amb garanties i operativitat el funcionament d’una zona blanca de càrrega i descàrrega de mercaderies. Seguirem de prop l’evolució d’aquesta situació i us demanem encara una mica més de paciència, seguirem amatents a l’evolució d’aquesta estratègia per poder-vos mantenir informats en les properes hores.

Aquesta resposta, que dona llum verda a una de les necessitats més imminents per les empreses del territori, juntament amb altres peticions sobre criteris d’accés, limitacions de treballadors o necessitat d’informació jurídica, laboral, financera i fiscal per les empreses, han estat la prioritat de la Unió Empresarial de l’Anoia des de la posada en marxa del confinament, una tasca realitzada en el sí del Consell Assessor d’Àmbit Econòmic. Aquest comitè operatiu, creat entre els ajuntaments dels municipis d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, l’Associació dels polígon de les Comes AEPIC, l’Associació dels Polígons dels Plans i la Unió Empresarial de l’Anoia, ha estat treballant des de divendres a primera hora del matí i continua fent-ho, de manera coordinada, per aconseguir solucions per mantenir la seguretat i les condicions de les diferents actuacions que es porten a terme així com reduir l’impacte que està tenint en el món econòmic i empresarial.

S’està treballant en contrarellotge per resoldre el més abans possible el protocol per tirar endavant el check point. Tan aviat com disposem de més informació us la farem arribar.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.