COMUNICAT – La UEA demana mesures compensatòries per a totes les empreses, autònoms i sectors que estan obligats a tancar

02.11.2020

Davant la publicació al DOGC de la Resolució SLT / 2700 / 2020 a data 29 d’octubre i per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, la Unió Empresarial de l’Anoia, amb la seva missió de defensar les seves empreses associades, entén la necessitat de mesures extraordinàries per dificultar la propagació del coronavirus; però a la vegada, exigeix i reclama als governs mesures compensatòries per a totes les empreses, autònoms i sectors (centres estètica, restauració, turisme, comerç, hostaleria, oci, transports, cultura i esports) que estan obligats a tancar i per evitar el seu enfonsament i tancament com a negocis i que per tant, si s’apliquen mesures extraordinàries, també s’apliquin solucions i ajudes que siguin coherents i estiguin a l’alçada de les circumstàncies. En aquesta línia, des de la UEA exigim als governs que considerin i vetllin per la realitat de l’activitat i teixit empresarials, i que a més, s’ampliïn i dotin de més ajudes directes per a les empreses. i altres mesures compensatòries com la reducció d’impostos, no prorrogar-los sinó eximir-los o reduir-los. Les empreses necessiten solucions immediates.

Tanmateix, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, vol fer extensiu que totes les empreses “han fet i fan un gran esforç per complir i vetllar per la seguretat dels seus treballadors i treballadores, clients i proveïdors” i que “les empreses estan fent i han fet un gran esforç econòmic i de recursos per complir-ho davant la complexitat de la situació. Els centres de treball són segurs perquè tot això ha implicat grans inversions i apostes per la seguretat i la higiene per a tothom”. Domènech afegeix que “Les empreses actuen de forma responsable per complir i protegir la salut. Emplaço a la responsabilitat ciutadana a complir i vetllar les mesures exigides i decretades pels governs. Només junts i amb el nostre compromís i responsabilitat podem fer front a la lluita contra la pandèmia”. En la mateixa línia, el president Domènech posa èmfasi i reitera que la lluita contra la pandèmia és també “responsabilitat dels polítics” i que prou de “criminalitzar els sectors empresarials”.

En aquesta línia, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia també vol posar de manifest el sobrecost que tenen les empreses per habilitar i protegir els treballadors i treballadores i centres de treball i demana als governs subvencions directes per fer front a tot el material que es necessita: mascaretes, gels hidroalcohòlics, desinfectant, pantalles, entre altres o també, mesures per fer front a la substitució de treballadors directes que agafen la baixa per COVID-19 o per a noves contractacions.

També des de la UEA es torna a exigir als governs que enviïn i facilitin la informació a les empreses: “Les solucions per part de l’administració, com sempre, arriben tard. Les empreses no poden seguir continuant rebent cops en aquests sentit: hi ha d’haver una planificació i serietat. Tot arriba tard, sempre o fins i tot, el dia abans d’aplicar la mesura. Exigim missatges clars, prou de donar més confusió a les empreses i als ciutadans. Prou de pensar en veu alta: no pot ser que ens informin i ens desinformin a la vegada”.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.