COMUNICAT – Posicionament de la UEA davant l’anunciament del tancament de Nissan

28.05.2020

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia volem expressar la nostra preocupació davant l’anunciament del tancament de les plantes de Nissan, un fet que provocarà un impacte molt gran a llarg termini, donat que l’empresa nipona dona feina a prop de 600 treballadors i treballadores indirectes d’empreses de la comarca de l’Anoia, de sectors tan diversos com el metall, el químic, components, muntatge… Atès que a la comarca de l’Anoia s’hi fabriquen llantes, pneumàtics, entre d’altres; i que a més de la situació viscuda generada per la crisi del coronavirus, tindran un altre cop més fort amb la pèrdua d’un dels seus clients més importants.

Des de l’entitat empresarial esperem que es pugui treballar des del Govern perquè Nissan repensi la seva decisió. El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, afirma que una vegada més es tracta “d’un greuge, d’una comarca que està patint i ha patit moltíssim” i que “ho veiem amb preocupació. És una patacada gran venint d’una altra patacada. Plou sobre mullat”.

Davant la dura situació que està vivint el nostre territori, cal buscar altres empreses del sector que s’ubiquin a Catalunya: atraure noves inversions del sector productiu. Com a president de la Unió Empresarial de l’Anoia vull destacar les oportunitats i el coneixement que té Barcelona i Catalunya, ja que és un dels principals centres de producció a Europa, que compta amb recursos humans i tècnics de gran valor, un coneixement que s’ha de donar rellevància arreu, sense deixar de banda que tenim unes infraestructures que són un atractiu important.

Si parlem de la nostra comarca, és un bon emplaçament per a la instal•lació de noves empreses, per la ubicació, la tradició empresarial i industrial i per la qualitat de vida i de l’entorn. L’Anoia és una de les comarques de Catalunya amb un passat i un present més clarament industrial. És la segona comarca més industrial de la província de Barcelona, i estem convençuts que una comarca amb un ADN industrial d’empresaris i gran talent aconseguirà sortint-se’n. Però és necessari un pla estratègic pensat a curt i llarg termini que aglutini propostes i accions diferenciadores, i ara és el moment de posar-hi.

Des de Foment del Treball, la setmana passada, es va comunicar la creació del grup de treball per al futur de la indústria de l’autòmobil, per reforçar i potenciar la indústria de l’automòbil a Catalunya, amb l’objectiu d’iniciar la redacció del pla de treball que volen presentar al govern, donem el màxim suport des de la UEA, i ens posem a disposició per treballar-hi. No podem permetre el tancament d’empreses ni perdre llocs de feina.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.