El “Connecta” posa punt i final a una 10a Setmana de l’Ocupació – Igualada Prepara’t exitosa

21.05.2021

Bona acollida de l’edició de primavera de l’Igualada Prepara’t, la Setmana de l’Ocupació d’Igualada que té per objectiu oferir tot un seguit d’activitats per tal de brindar eines, guies i consells per a la recerca de feina. Aquesta activitat està organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia i està adreçada tant a persones que estan en situació d’atur o que busquen un canvi o gir professional.

L’edició d’enguany -que ha arribat a la desena consecutiva i que ha tingut lloc els dies 18 i 19 de maig- s’ha dividit en dues jornades clarament diferenciades: per una part, el dia 18 de maig, s’han realitzat conferències; i per l’altra, el dia 19 de maig, el Connecta, un espai i punt de trobada entre oferta i demanda de feina.

Les conferències s’han desenvolupat en format híbrid -presencial amb aforament limitat, i en directe a través d’una plataforma virtual-. Cadascuna d’aquestes accions formatives han comptat amb una mitjana de 80 persones, gran part d’elles, de forma virtual.

Les temàtiques d’aquestes conferències han estat diverses. La primera d’elles va ser la inauguració de la 10a Setmana de l’Ocupació, a càrrec de Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada i Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia. Marcé va destacar que una vegada més, el Prepara’t mostra la seva consolidació i que “és més necessari que mai, especialment, davant les circumstàncies actuals”. A més, el regidor va fer un repàs de les accions dutes a terme pel consistori igualadí en matèria d’ocupació, centrant-se especialment, en els diversos eixos basats en “vetllar pel teixit productiu, mantenir i impulsar l’activitat econòmica local, l’emprenedoria i el manteniment de l’ocupació”.

Per la seva banda, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, va exposar que “una de les fites més importants de l’entitat és fomentar i impulsar l’economia de la comarca, i per tant, ajudar en la creació de llocs de treball”.

Un cop duta a terme la inauguració, va tenir lloc la conferència “Noves competències al mercat laboral” a càrrec de Maite Moreno Bosch, sòcia i fundadora de Monday Happy Monday, psicòloga, especialitzada en organitzacions. Experta en el futur del treball. Moreno va oferir una conferència que va estar adreçada a qualsevol professional que volgués conèixer com ha canviat el context professional i quines transformacions estan vivint les empreses, i per tant, les noves competències que han de desenvolupar les persones. En aquest sentit, Moreno va afirmar que “la formació no està associada a cap edat ni lloc. En qualsevol lloc i moment, pots fer-ho. La digitalització ens ho recorda”.

Seguidament, va tenir lloc una altra conferència per tal d’explicar com fer una bona presentació en pocs minuts. Sota el títol “Claus per fer un bon Talent Speach”, Francesc Gelida, formador conferenciant, consultor de desenvolupament professional i de competències, va posar sobre la taula que “l’entrevista de feina és el moment decisiu en el procés de selecció i una gran oportunitat que no podem desaprofitar”. A més, Gelida també va incidir en què “És important potenciar la marca personal: en aquest món en què vivim, si no ets visible, no et contracten”.

D’altra banda, l’altra part de pes de la Setmana de l’Ocupació – Igualada Prepara’t va ser el punt de trobada entre empreses que cerquen personal per a les seves plantilles i les persones que van presentar les seves candidatures: el Connecta.

Tenint en compte les darreres edicions del Prepara’t i l’èxit d’aquesta activitat i punt de trobada entre oferta i demanda de feina, l’organització va considerar idoni destinar-hi un dia sencer a unir oferta i demanda de feina; atès que el dia anterior, les persones participants van poder aprendre conceptes i eines -gràcies a les diverses conferències- per assolir amb èxit, el procés de selecció de personal i posar-ho en pràctica al Connecta.

El Connecta segueix sent el més valorat del Prepara’t

Tot i les circumstàncies per la Covid-19, el Connecta també va transcórrer i desenvolupar-se sense cap incidència. Aquesta activitat va comptar amb una vintena d’ofertes de feina sorgides de diferents sectors empresarials com el metall, serveis professionals, el paperer, el tèxtil, transports i logística, de diverses empreses de la comarca. Les ofertes de feina van ser del tot variades: les empreses van presentar ofertes per ocupar les seves plantilles com: area managers, auxiliars de laboratori, responsables de producció i manteniment, soldadors, dissenyadors/es , comptables, enginyers/es , administratius/ves, dependents/es i conductors/es d’autobús. 20 possibles llocs de treball que van comptar amb la presència d’una trentena de persones candidates que van entrevistar-se amb les empreses de forma directa, distesa i creant un vincle de confiança i proximitat.

Davant l’èxit de rebuda, tant pel que fa pel teixit empresarial com per a les persones i empreses participants; des de l’organització de la Setmana de l’Ocupació es mostren molt satisfets per la consolidació del Prepara’t, i també pel Connecta, atès que “connota el compromís social i l’aposta de les empreses del territori en seguir retenint el talent de la comarca i de la ciutat, oferint oportunitats laborals”.

10 anys de Prepara’t

La Setmana de l’Ocupació celebra 10 anys consecutius i ho fa canviant el calendari i a la vegada, esponjant els actes i duplicant les oportunitats laborals per a les persones. En aquest sentit, a partir d’ara, la Setmana de l’Ocupació es disputarà dos cops l’any: una a la primavera, i l’altra a la tardor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.