El Conseller d� Empresa i Ocupació es reuneix amb els empresaris de la Comarca

19.03.2012

El conseller d´empresa i ocupació, Francesc Xavier Mena , va mantenir una reunió de treball, a la seu de la Unió Empresarial de l´Anoia, amb una representació d´empresaris de la Comarca amb l´objectiu de copsar les inquietuds dels sector empresarial del territori A la reunió també hi van assistir el delegat del Govern de la Generalitat de la Catalunya Central, Jordi Moltó, la directora dels Serveis Territorials d�Empresa i Ocupació a la Catalunya Bàrbara Minoves acompanyats per l´Alcalde de l�Ajuntament d�Igualada, Marc Castells i la regidora de Promoció Econòmica, Àngels Chacón

Des de la UEA es van presentar els diferents projectes que s´estan treballant per tal dinamitzar la Comarca , entre els que es va destacar el Projecte Emprenedors , creat per promoure l´emprenedoria i que inclou un programa formatiu en emprenedoria adreçat als alumnes de Batxillerat de les escoles de la Comarca. El Conseller va parlar de la importància d�aquest projecte i va informar que des del Govern s´està treballant en la implantació de mesures fiscal pels emprenedors. També es va presentar l´acord que la UEA ha tancat amb Cluster Moto, una associació que ja forma part de la UEA i que ha de tenir una important repercussió pell nostre territori.
Per la seva banda els membres de la Junta varen tenir l´oportunitat de comentar diferents problemàtiques que els afecten, entre elles la dificultat burocràtiques a l´hora per posar en marxa una empresa i la necessitat immediata d´agilitar aquests tràmits per part de l´administració.

Preguntat sobre les gestions de la Generalitat per captar inversions, en especial fent referència a l´empresa de cotxes elèctrics Brilliance, el Conseller va manifestar que és un tema a mig i llarg termini i que, durant aquest mes de març, hi ha prevista una visita de la seva Conselleria als responsables de la marca a la Xina.

El representant del Gremi de Blanquers va fer una breu exposició de la situació del sector i va parlar de la importància de la depuradora, ja que la seva capacitat permetria que més indústries aprofitessin aquesta infrastructura i, per tant, és un valor afegit per captar inversions.
Per la seva banda, el President del Col•legi d´Agents Comercials, Josep Vergés, va parlar de la necessitat que des de el Govern de la Generalitat s´incentivi el consum de productes catalans i el comerç de proximitat.
El Conseller va informar que s´està treballant en aquesta línia involucrant la cooperació i col•laboració de grans empreses i multinacionals, amb empreses del territori.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.