El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, visita diverses empreses a Capellades

16.01.2024

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, va visitar el passat 4 de gener -acompanyat de l’alcalde de Capellades, Salvador Vives; el primer tinent d’alcalde, Àngel Soteras, i la regidora de Govern, Sònia Buades- diverses empreses de Capellades per conèixer de prop el teixit industrial i empresarial d’aquest municipi anoienc; les seves necessitats, funcionament i situació actual.

Les empreses que visità foren 3 empreses associades a la Unió Empresarial de l’Anoia: Vilaseca S.A.; Schneider Elèctric i Miquel y Costas.
Vilaseca S.A. – És una empresa referent del sector paperer. Amb més de 300 anys d’història i recorregut; l’empresa va ser fundada l’any 1714. Aquesta històrica companyia dedica la seva activitat empresarial a la fabricació de papers especials d’alta gamma per als mercats més exigents d’impressió i escriptura; publicitat exterior i interior; seguretat (números de loteria, documents notarials, de trànsit, mercantil…), cartrons de bingo; produeixen el precinte oficial dels paquets de tabac, el tap de les begudes alcohòliques, realitzen etiquetes de vi, suports industrials i distribueixen en més de 80 països, fabricant 40.000 tones de paper, aproximadament, cada any.

Miquel y Costas & Miquel- És un grup empresarial líder en el món dels papers especials durant 3 segles. L’empresa va ser creada l’any 1752 i està especialitzada i és tot una referent a 130 països del món per a la fabricació de papers per a la indústria del tabac, papers per a productes industrials i papers per a la indústria fàbrica. L’empresa està constituïda per una plantilla de 893 treballadors/es; produeixen 76.815 de tones de paper l’any i facturen 274,14 milions d’€.

Schneider Electric – La planta de Capellades de Schneider Electric té una extensió de 28.000 m2 i compta amb més de 200 treballadors/es, dedicats a la fabricació d’envolvents universals. L’empresa és francesa i actua principalment en els sectors de l’energia i infraestructura proporcionant equips per a xarxes de distribució i optimització elèctrica i automatització industrial.

Fotografies: Ajuntament de Capellades.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.