El Prepara’t Jove tanca la seva 3a edició amb un miler de joves assistents

29.11.2018

Per tercer any consecutiu, la Unió Empresarial de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada han organitzat una nova edició del Prepara’t Jove. Aquest programa està dirigit als i les estudiants de la ciutat d’Igualada i té per objectiu, promoure la reflexió dels joves sobre el seu futur professional, ajudant-los perquè analitzin les seves preferències, interessos, vocacions, motivacions i la seva projecció en el mercat laboral, en el món de l’empresa i l’emprenedoria.

En aquesta nova edició, un miler de joves han assistit en aquesta tercera edició, una molt bona participació que demostra la bona acollida del projecte per part dels centres educatius de la ciutat. Aquest any, i per primera vegada, el projecte s’ha obert als estudiants de 3r d’ESO, una petició que els mateixos alumnes van manifestar i reclamar en el Fòrum de Joves celebrat a la UEA a inicis del 2018.

El Prepara’t Jove, celebrat al Teatre Ateneu d’Igualada, s’ha desenvolupat en dues jornades, en les que s’ha fet una aproximació als més joves la realitat empresarial de la comarca, així com també els seus sectors econòmics, les seves oportunitats laborals i l’oferta formativa.

Prepara’t Jove als alumnes de 3r d’ESO

La sessió del dimecres dia 28 de novembre va estar dirigida als i les alumnes de 3r d’ESO. La presentació va anar a càrrec de Màrius Mollà, enginyer i escriptor. Mollà va introduir als assistents explicant-los-hi que “jo sóc enginyer i escriptor. Aquesta jornada us servirà perquè segur que alguns de vosaltres teniu clar què us voleu dedicar, però molts de vosaltres, no, o potser, alguns teniu vàries idees en ment. Vull dir-vos que estar en diversos projectes és possible, així com també, tenir més estudis se t’obren més portes, però això no vol dir que en qualificació mitjana no tinguis oportunitats, al contrari, a l’Anoia moltes empreses ho necessiten i ho busquen”. A més, l’enginyer i escriptor també es va mostrar contundent afegint que “el món és més gran que Igualada, però avui volem explicar-vos que podem estudiar aquí, que podem anar fora i podem tornar després a la comarca o a la nostra ciutat, tot depèn de nosaltres i la nostra actitud”. Mollà va sentenciar que “l’actitud és essencial. El més important no és l’experiència professional -que també ho és-, sinó que en primer lloc, ho és l’actitud, després el nivell d’estudis i l’experiència professional. Es prefereix abans algú amb empatia, actitud, que s’involucri, que sigui proactiu i positiu”, va reblar.

La sessió va anar acompanyada d’una taula rodona formada per quatre joves de la comarca que van explicar la seva experiència professional i laboral. Sota el títol “Parlem amb col·legues”, els joves van exposar de forma dinàmica què van estudiar i que es dediquen en l’actualitat. Aquesta taula va comptar amb l’assistència de Marta Bascones -de Schneider Electric-, Jordi Graells -Subaru-, Aitor Fernández -AV/VR Developper- i Ana Díaz, de l’Hospital d’Igualada. Els joves, de perfils professionals ben diferents, van debatre i intercanviar opinions i experiències respecte les seves trajectòries i com, en alguns moments, per ser dones, joves, o simplement, per no tenir oferta formativa o no tenir clar què estudiar, això els ha marcat en la seva carrera.

Prepara’t Jove als alumnes de 4t d’ESO

Per l’altra part, aquest dijous, s’ha conclòs el programa i s’ha comptat amb la presència i conducció de Màrius Mollà, que també ha explicat els sectors econòmics i les oportunitats laborals de la comarca als alumnes de 4t d’ESO de la ciutat d’Igualada.

Tot i això, avui ha tingut lloc una conferència sobre competències, actitud i valors, impartida per un tàndem entre Màrius Mollà -enginyer industrial, emprenedor i escriptor- i Roger Roca, campió del món de duatló i campió d’Espanya de marató . Mollà i Roca han explicat al públic que l’important no és el talent, sinó haver-hi dedicat esforç a alguna cosa en concret. Roca ha explicat que “Cada vegada que escollim, renunciem a una altra cosa. Té un sentit positiu, jo vaig renunciar a coses perquè vaig decidir ser esportista. A vosaltres també us passa o us passarà quan decidir què us voleu dedicar o estudiar”. Tant Mollà com Roca han donat consells als joves, sobretot, que donin valor als fracassos, que són en realitat, una oportunitat: “L’èxit el trobareu allà on tingueu la felicitat, no fa falta ser el millor del món, tindrem èxit allà on siguem feliços”, ha reblat l’atleta.

El Prepara’t Jove ha comptat amb l’assistència de Joan Domènech, president de la Unió Empresarial de l’Anoia i de Patricia Illa, regidora de Dinamització Econòmica, Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament d’Igualada. En ambdues ocasions, tant Domènech com Illa han tingut paraules per als més joves. Domènech ha afirmat que “quan trobeu l’objectiu del què us voleu dedicar, estudiareu amb ganes perquè ho tindreu clar per perseguir el vostre futur. És molt important seguir el vostre camí”. Per la seva part, Illa ha conclòs dient que “El Prepara’t Jove és un projecte en el qual, l’empresari demostra la seva gran implicació amb la societat i amb la preocupació per construir un millor futur professional per als nostres joves”.

 

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.