El sector de la logística i el transport plantegen les seves necessitats en un Fòrum UEA

10.03.2017

Representants del sector de la logística i el transport van reunir-se en el marc del Fòrum Empresarial 2017 organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia per tal de detectar les necessitats i oportunitats de les empreses.

Entre les reivindicacions que es van fer més evidents destaca la manca de personal especialitzat, la manca d’ una oferta formativa especialitzada, i sobretot la queixa pels costos elevats que han de suportar.

D’altra banda, però, els assistents van coincidir en afirmar que el sector del transport i logístic té molt bones perspectives de futur i preveu una creixent importància estratègica donat el seu important pes en l’economia i el desenvolupament del país.

El empresaris que van assistir al Fòrum sectorial van afirmar que el futur del sector passa per la col·laboració entre les empreses, la especialització i sobretot la necessitat d’ actuar com a lobby per a reivindicar els seus interessos. També van destacar la necessitat d’ adaptació als canvis que està comportant l’ increment de les vendes per Internet, un factor que potenciarà el transport logístic i especialment els negocis de paqueteria i missatgeria.

A nivell comarcal es van fer paleses algunes mancances com la falta de naus amb moll de càrrega, el fet que els polígons no estiguin adequats per a la circulació i accés de camions de gran tonatge, o la inexistència d’un pàrquing adequat de camions. També es va tractar el tema de les comunicacions viàries reivindicant la connexió de la Ronda Sud fins a Sant Genís, i com a part positiva van destacar la ubicació de l’Anoia com a estratègic i privilegiada.

La trobada va ser molt productiva i es a acordar organitzar noves reunions per seguir fent pinya, millorar la situació del sector, i treballar plegats en les reivindicacions per a la millora del territori en infraestructures.

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.