El sector TiC a l´Anoia

13.11.2015

Dins el marc del projecte estratègies d’apropament al teixit empresarial, els Ajuntaments de Masquefa i Piera van organitzar amb la participació dels Serveis Locals d’Ocupació Xarxa TET Anoia Sud i amb la col·laboració de la Unió Empresarial de l’Anoia i TIC Anoia, una taula rodona sobre el sector de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) a la nostra Comarca.

La benvinguda va anar a càrrec de l’Alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, del President de la UEA, Blai Paco i del President de TICAnoia Jaume Catarineu, els quals van coincidir en destacar la importància de les empreses tecnològiques com un sector molt actiu i amb gran impacte amb la resta de sectors industrials.

L’acte es va iniciar amb la intervenció de Catarineu, qui va destacar les activitats i serveis que ofereix TIC Anoia, Associació per l’impuls del sector TIC a la comarca, tant per als professionals de les tecnologies de la informació i per a les empreses, i va fer referència als projectes tractors en què estant treballant com Fira Bit o Ignius. Per la seva banda, Blai Paco es va centrar en la situació del sector a la nostra Comarca destacant que l’Anoia és la segona zona de Catalunya amb més densitat d’empreses TIC .Paco també es va centrar en les necessitats de personal de les empreses i perfils professionals més sol·licitats, que degut a la creixent especialització del sector, s’està obrint a noves professions com periodistes, dissenyadors gràfics, especialistes en màrqueting, etc.

Isidre Guixà, Cap del departament d’Informàtica de l’INS Milà i Fontanals, va centrar la seva intervenció en els estudis que actualment s’ofereixen als joves que volen optar a aquesta sortida professional, especialment cicles formatius de grau mitjà i superior. També va explicar el funcionament dels certificats de professionalitat que acrediten l’experiència. El tema de les certificacions TIC va anar a càrrec de Manel López, Gerent i soci fundador de l’empresa Ceina especialitzada en formació i certificació empresarial i tecnològica, i per acabar, Xavier Campos, Cap del departament d’informàtica i comunicacions de l’INS Guinovarda de Piera, va centrar la seva ponència en els cicles formatius de grau mitjà i va destacar la importància d’una bona orientació i formació per accedir a un lloc de treball qualificat

En la jornada es va posar de relleu el sector de les empreses tecnològiques com un sector molt actiu i dels que millor ha resistit la crisis, amb un percentatge d’ocupació clarament superior a altres àmbits empresarials i on els professionals troben amb més facilitat sortides relacionades amb la formació que han rebut.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.