El sector turístic de l’Anoia demana decisions congruents i ajudes per salvar la campanya de Nadal

20.12.2021

El sector turístic de la comarca de l’Anoia veu amb preocupació, angoixa i molta incertesa la situació actual que es viu per l’increment de casos i les recomanacions emeses pel govern, una situació que ha comportat un degoteig de cancel·lacions d’unes setmanes ençà.

Durant mesos i setmanes, i amb les anteriors onades, des de UEATurisme i altres entitats del sector turístic s’han fet arribar al Govern propostes, reflexions i elements a tenir en compte a l’hora de regular o crear normatives i restriccions que afectessin al sector, i no s’han escoltat.

Lamentem una vegada més les decisions que es prenen no tenen en compte un dels sectors motors de la nostra economia.

El missatge d’evitar trobades en forma de dinars de grup, activitats d’oci, o àpats i estades, que plana des de fa uns dies a les portes de les festes de Nadal repercuteix directament sobre l’activitat d’empreses turístiques, establiments de restauració i turisme i les cases rurals.

Des del sector no es qüestiona la importància d’incrementar la cautela i les restriccions, ja que s’és plenament conscient de l’increment de casos amb aquesta nova onada i les noves condicionants que comporten aquestes variants més desconegudes, però el que no podem acceptar és que s’emetin unes consignes d’evitar unes activitats amb la conseqüent anul·lació d’aquestes i la seva repercussió econòmica per les empreses, però que per l’altre costat no s’obrin ajudes o mesures per acompanyar en aquestes pèrdues i complicacions al sector.

Estem parlant de cases rurals que reivindiquen el model de grups petits i bombolles familiars acompanyat d’un important compromís i mesures higièniques, on una cancel·lació de darrera hora suposa una pressió molt gran ja que no es poden reassignar amb rapidesa.

Empreses d’activitats ja siguin a l’aire lliure o teatres i sales d’espectacles que veuen minvada l’afluència de clients i públic malgrat les mesures de seguretat i higiene que es continuen prenent.

Restaurants i empreses d’esdeveniments que veuen com el percentatge d’anul·lacions frega en alguns casos el 50% i va en augment, amb neveres plenes i encàrrecs a mitges que els condicionen enormement la viabilitat i continuïtat del negoci I moltes altres activitats que s’estan veient condicionades i no tenen alternativa.

Moltes d’elles ja han donat per perdut el desembre. Necessitem que el govern sigui valent i no els deixi perdre també el mes de gener. Així doncs, des de UEATurisme, entitat que defensa i representa els interessos de les empreses del sector turístic de la comarca de l’Anoia, demanem, una vegada més, que les decisions o consignes que s’emetin des del govern tinguin en compte el nostre sector i per això demanem:

– Que es tinguin en compte les activitats turístiques, d’oci i restauració en les decisions que prengui o comuniqui el govern

– Que s’activin de forma immediata línies d’ajudes per compensar l’afectació causada aquest desembre, les pèrdues per les anul·lacions

– Que es prenguin mesures complementaries per reduir l’impacte que viurà el sector de cara a l’inici de 2022 El sector vol fer arribar igualment un missatge de seguretat i compromís a la ciutadania, així com acompanyar-lo de la necessitat de la responsabilitat individual. Els establiments turístics es prenen molt seriosament les mesures de seguretat i les recomanacions i recorden que per un bon transcurs de la situació, també una resposta responsable per part dels clients és imprescindible per al seu bon funcionament. Recorden també la necessitat d’empatia amb el mateix sector, que malgrat estar en campanya nadalenca no pot afrontar enguany descomptes i ofertes per la delicada situació.

Com a comarca treballem plegats per un turisme responsable, segur, de qualitat, slow, no massificat i de plenes garanties, però per tal que puguem seguir-ho fent, i que la roda segueixi girant, ens cal una major consciència i reconeixement per part de l’administració com a sector necessari que som també per l’economia local i nacional.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.