El V Fòrum Empresarial de l’Anoia posarà sobre la taula la resiliència i les oportunitats de la nova normalitat per al món empresarial

23.11.2021

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) torna a celebrar una nova edició consecutiva del Fòrum Empresarial de l’Anoia, l’acte acadèmic de l’entitat i que és l’escenari on es presenta de forma pública, l’informe econòmic i empresarial Empresa i Progrés, que cada any, posa sobre la taula una preocupació o inquietud que afecta el món empresarial anoienc. De fet, aquest document hi contribueixen empreses, persones treballadores, agents socioeconòmics, ajuntaments i experts en les diverses matèries que es tracta; i que han participat en entrevistes, enquestes, fòrums i jornades tècniques de treball que organitza l’entitat empresarial i que fan possible l’elaboració d’aquest document.

L’edició d’enguany posarà l’accent en la resiliència i les oportunitats de la nova normalitat que es presenten per a les empreses, després de la situació provocada per la Covid-19. Amb “Resiliència i oportunitats de la nova normalitat”, el V Fòrum Empresarial de l’Anoia tindrà lloc el proper dijous dia 16 de desembre a l’edifici cultural de Santa Margarida de Montbui, Mont-Àgora, a les 18.00h.

Durant la presentació d’aquesta nova edició davant els mitjans de comunicació, el president de l’entitat, Joan Domènech, ha agraït i destacat que aquest nou document ha estat possible gràcies a la implicació de més de 450 persones que han contestat enquestes o bé, han participat en les diverses trobades que ha organitzat la patronal en el transcurs d’aquest darrer any: “Amb aquest document no volem quedar-nos amb la reflexió del que ha passat i tot el que ens ha afectat; sinó que volem anar més enllà i posar el focus en com hem de treballar, com ens hem de preparar, i donar idees i pautes que puguin servir tant per a les empreses com per a la ciutadania, per avançar com a comarca en general”.

En la mateixa línia, la gerent i secretària general de la UEA, Paula Arias, també ha agraït la implicació de totes les persones que han fet possible la confecció d’aquest informe i ha apuntat que aquest document també ha comptat amb experts reputats com els catedràtics i economistes, Xavier Sala-i-Martí i Oriol Amat; l’experta en Recursos Humans, Ma Ángeles Tejada; l’expert en innovació i estratègia empresarial, Alfons Cornella; la doctora Irma Casas, de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i l’expert en economia circular, Jordi Oliver, entre altres experts.

El V Fòrum Empresarial de l’Anoia comptarà amb la ponència d’Alfons Cornella, consultor de grans empreses d’Espanya. Cornella ha gestionat més de 100 projectes de creació d’una cultura de la innovació i dinamització d’equips d’innovació en diferents tipus d’organitzacions, especialment, en el sector privat. També realitza ponències, xerrades i tallers sobre innovació, tecnologia, transformació empresarial i educació, entre altres. A més, Cornella també es fundador d’Infonomia i Co-society. Ha publicat més de 30 llibres i més de 1.000 articles breus sobre ciència, tecnologia i innovació, que han estat un motor de transformació de les empreses.

El Fòrum Empresarial de l’Anoia comptarà amb l’assistència de la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, i estarà conduït pel periodista igualadí, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. L’acte finalitzarà amb una copa relacional a peu dret per intercanviar impressions sobre el Fòrum i també, per a generar relacions de negoci.

Les places a l’esdeveniment són limitades. Les inscripcions a l’esdeveniment ja estan obertes a través del següent enllaç: https://cutt.ly/NTGIEAZ. També es poden fer a través de la web de la Unió Empresarial de l’Anoia: www.uea.cat o per correu electrònic a uea@uea.cat

Més informació
En el marc de la celebració del Fòrum Empresarial de l’Anoia es presenta l’informe econòmic i empresarial anomenat “Empresa i Progrés”, editat i impulsat per l’entitat anoienca. Aquest informe és possible gràcies a aquestes taules de treball, trobades i enquestes, i serveix per marcar un full de ruta per millorar i impulsar el progrés del territori i de les seves empreses. En aquest sentit, es tracta d’una anàlisi de l’estat de les empreses, treballadors i treballadores, societat, i a la vegada, un estudi de la realitat de la comarca en relació amb Catalunya, Espanya i l’entorn internacional.

Aquest informe es comparteix amb els agents socials, econòmics i polítics de la comarca per tal que s’ho facin seu, i puguin treballar les seves polítiques econòmiques, i treballar plegats en el desenvolupament econòmic i social de la comarca. Un document que la UEA posa a disposició de tothom perquè es pugui treballar i tractar els diversos temes que preocupen a les empreses i a la societat.

Fins el moment, s’han publicat 4 informes (sense comptar el que es presentarà el proper mes de desembre). Les temàtiques han estat diverses, sempre tenint en compte les preocupacions latents del món empresarial: I Empresa i Progrés – Conclusions i propostes dels fòrums sectorials i territorials de l’Anoia 2016, on s’hi recullen tot un seguit de propostes per al terreny de la formació, per a la millora de la xarxa de comunicacions, per a la millora dels polígons industrials de l’Anoia, per reforçar la capitalitat d’Igualada, per fer conèixer l’especialització empresarial de l’Anoia, entre altres temes; II Empresa i Progrés – Talent, capital Anoia, amb tot un seguit d’idees de futur, propostes per tal d’avançar col·lectivament cap a una comarca talent. Diverses accions plantejades per facilitar la preparació de tota la població activa, a reforçar la FP, a millorar la capacitació i l’acompanyament dels joves en la seva formació i inserció, donar suport al contacte escola-empesa i millorar l’atracció de l’Anoia com a territori, entre altres aspectes; III Empresa i Progrés – L’horitzó de la transformació empresarial, un document que no pretenia ser una guia a seguir, sinó que busca obrir els ulls a les persones, empreses, entitats i agents davant dos eixos crucials com la transformació digital i l’economia circular, per evitar que cap empresa es quedi fora del mercat, amb la voluntat de fer créixer i convertir l’Anoia en més competitiva i sostenible; i IV Empresa i Progrés – Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat de l’Anoia, un document que es vol donar resposta a una de les demandes més reiterades pel teixit empresarial anoienc, posar fil a l’agulla al dèficit en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca des de fa dècades, i alhora, seguir vetllant perquè la comarca tingui una comunicació segura, eficient, saludable, equitativa i sostenible, que permeti connectar empreses, comarques i serveis.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.