El V Fòrum Empresarial de l’Anoia posarà sobre la taula la resiliència i les oportunitats de la nova normalitat per al món empresarial

23.11.2021

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) torna a celebrar una nova edició consecutiva del Fòrum Empresarial de l’Anoia, l’acte acadèmic de l’entitat i que és l’escenari on es presenta de forma pública, l’informe econòmic i empresarial Empresa i Progrés, que cada any, posa sobre la taula una preocupació o inquietud que afecta el món empresarial anoienc. De fet, aquest document hi contribueixen empreses, persones treballadores, agents socioeconòmics, ajuntaments i experts en les diverses matèries que es tracta; i que han participat en entrevistes, enquestes, fòrums i jornades tècniques de treball que organitza l’entitat empresarial i que fan possible l’elaboració d’aquest document.

L’edició d’enguany posarà l’accent en la resiliència i les oportunitats de la nova normalitat que es presenten per a les empreses, després de la situació provocada per la Covid-19. Amb “Resiliència i oportunitats de la nova normalitat”, el V Fòrum Empresarial de l’Anoia tindrà lloc el proper dijous dia 16 de desembre a l’edifici cultural de Santa Margarida de Montbui, Mont-Àgora, a les 18.00h.

Durant la presentació d’aquesta nova edició davant els mitjans de comunicació, el president de l’entitat, Joan Domènech, ha agraït i destacat que aquest nou document ha estat possible gràcies a la implicació de més de 450 persones que han contestat enquestes o bé, han participat en les diverses trobades que ha organitzat la patronal en el transcurs d’aquest darrer any: “Amb aquest document no volem quedar-nos amb la reflexió del que ha passat i tot el que ens ha afectat; sinó que volem anar més enllà i posar el focus en com hem de treballar, com ens hem de preparar, i donar idees i pautes que puguin servir tant per a les empreses com per a la ciutadania, per avançar com a comarca en general”.

En la mateixa línia, la gerent i secretària general de la UEA, Paula Arias, també ha agraït la implicació de totes les persones que han fet possible la confecció d’aquest informe i ha apuntat que aquest document també ha comptat amb experts reputats com els catedràtics i economistes, Xavier Sala-i-Martí i Oriol Amat; l’experta en Recursos Humans, Ma Ángeles Tejada; l’expert en innovació i estratègia empresarial, Alfons Cornella; la doctora Irma Casas, de l’Hospital Germans Trias i Pujol, i l’expert en economia circular, Jordi Oliver, entre altres experts.

El V Fòrum Empresarial de l’Anoia comptarà amb la ponència d’Alfons Cornella, consultor de grans empreses d’Espanya. Cornella ha gestionat més de 100 projectes de creació d’una cultura de la innovació i dinamització d’equips d’innovació en diferents tipus d’organitzacions, especialment, en el sector privat. També realitza ponències, xerrades i tallers sobre innovació, tecnologia, transformació empresarial i educació, entre altres. A més, Cornella també es fundador d’Infonomia i Co-society. Ha publicat més de 30 llibres i més de 1.000 articles breus sobre ciència, tecnologia i innovació, que han estat un motor de transformació de les empreses.

El Fòrum Empresarial de l’Anoia comptarà amb l’assistència de la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, i estarà conduït pel periodista igualadí, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. L’acte finalitzarà amb una copa relacional a peu dret per intercanviar impressions sobre el Fòrum i també, per a generar relacions de negoci.

Les places a l’esdeveniment són limitades. Les inscripcions a l’esdeveniment ja estan obertes a través del següent enllaç: https://cutt.ly/NTGIEAZ. També es poden fer a través de la web de la Unió Empresarial de l’Anoia: www.uea.cat o per correu electrònic a uea@uea.cat

Més informació
En el marc de la celebració del Fòrum Empresarial de l’Anoia es presenta l’informe econòmic i empresarial anomenat “Empresa i Progrés”, editat i impulsat per l’entitat anoienca. Aquest informe és possible gràcies a aquestes taules de treball, trobades i enquestes, i serveix per marcar un full de ruta per millorar i impulsar el progrés del territori i de les seves empreses. En aquest sentit, es tracta d’una anàlisi de l’estat de les empreses, treballadors i treballadores, societat, i a la vegada, un estudi de la realitat de la comarca en relació amb Catalunya, Espanya i l’entorn internacional.

Aquest informe es comparteix amb els agents socials, econòmics i polítics de la comarca per tal que s’ho facin seu, i puguin treballar les seves polítiques econòmiques, i treballar plegats en el desenvolupament econòmic i social de la comarca. Un document que la UEA posa a disposició de tothom perquè es pugui treballar i tractar els diversos temes que preocupen a les empreses i a la societat.

Fins el moment, s’han publicat 4 informes (sense comptar el que es presentarà el proper mes de desembre). Les temàtiques han estat diverses, sempre tenint en compte les preocupacions latents del món empresarial: I Empresa i Progrés – Conclusions i propostes dels fòrums sectorials i territorials de l’Anoia 2016, on s’hi recullen tot un seguit de propostes per al terreny de la formació, per a la millora de la xarxa de comunicacions, per a la millora dels polígons industrials de l’Anoia, per reforçar la capitalitat d’Igualada, per fer conèixer l’especialització empresarial de l’Anoia, entre altres temes; II Empresa i Progrés – Talent, capital Anoia, amb tot un seguit d’idees de futur, propostes per tal d’avançar col·lectivament cap a una comarca talent. Diverses accions plantejades per facilitar la preparació de tota la població activa, a reforçar la FP, a millorar la capacitació i l’acompanyament dels joves en la seva formació i inserció, donar suport al contacte escola-empesa i millorar l’atracció de l’Anoia com a territori, entre altres aspectes; III Empresa i Progrés – L’horitzó de la transformació empresarial, un document que no pretenia ser una guia a seguir, sinó que busca obrir els ulls a les persones, empreses, entitats i agents davant dos eixos crucials com la transformació digital i l’economia circular, per evitar que cap empresa es quedi fora del mercat, amb la voluntat de fer créixer i convertir l’Anoia en més competitiva i sostenible; i IV Empresa i Progrés – Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat de l’Anoia, un document que es vol donar resposta a una de les demandes més reiterades pel teixit empresarial anoienc, posar fil a l’agulla al dèficit en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca des de fa dècades, i alhora, seguir vetllant perquè la comarca tingui una comunicació segura, eficient, saludable, equitativa i sostenible, que permeti connectar empreses, comarques i serveis.

 

Altres notícies

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones protagonitzen la primera Triangular d’empresàries i directives del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès, que tindrà segona edició a l’Anoia

Més d’una cinquantena de persones van protagonitzar la primera edició de la Triangular d’empresàries i directives de l’ACEB Suma, la UEA Inquieta i Dones d’Empresa. Aquesta primera trobada va estar organitzada per la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB i la...

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

La 23a Nit UEA plasmarà la fortalesa del teixit empresarial

Amb “Som fortalesa”, la Unió Empresarial de l’Anoia organitza una nova edició de la Nit Empresarial UEA, l’acte de referència i reconeixement del sector econòmic i del teixit empresarial de la Catalunya Central: vint-i-tres anys de reconeixement, cohesió i aposta pel...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.