Els cinc sentits protagonistes dels vídeos guanyadors del VI Concurs “Química a l’escola”

12.06.2024

Un any més la química ha estat protagonista en les aules de molts centres de la comarca de l’Anoia. En la 6a edició del Concurs “Química  l’escola” organitzat per la Fundació UEA de la mà de les empreses químiques de la comarca, una desena de centres van presentar-se al concurs que té per objectius apropar la química i la ciència a les aules, i fomentar i despertar vocacions industrials entre els més joves de l’Anoia.

Els centres educatius que han participat en aquesta darrera edició han estat Escolàpies Igualada, l’Escola Les Passeres de Castellolí, l’Acadèmia Igualada, l’Escola Anoia, l’Institut de Vallbona d’Anoia, l’Escola de Castellfollit del Boix-ZER Tres Branques, la Fundació Escola Mowgli, l’Escola Ramon Castelltort i Maristes Igualada.

L’edició d’aquest curs 2023-24 ha tingut com a temàtica central la química dels sentits, animant als alumnes i professors a treballar experiments i aplicacions de la química relacionades amb l’olfacte, l’oïda, la vista, el gust i el tacte.

El jurat d’aquesta 6a edició ha estat format per les 14 empreses que fan possible el concurs i que han revisat els diferents vídeos presentats, valorant la idoneïtat amb el tema, els sistemes de protecció emprats, la originalitat, i altres dels requisits de les bases, per tal de poder atorgar els premis de 300€ als grups guanyadors de cada categoria.

Premis:

Categoria Primària Cicle Inicial

  • L’escola El Boix de Castellfollit amb l’experiment “Tintes de colors”.

Categoria Primària Cicle mitjà

  • L’escola Les Passeres de Castellolí amb l’experiment “Neu artificial”

Categoria Primària Cicle superior

  • L’escola Escolàpies Igualada amb l’experiment “Bombolles màgiques”

Categoria 1r i 2n ESO

  • L’INS Vallbona amb l’experiment “Essència de romaní”

Categoria 3r i 4t ESO

  • L’Acadèmia Igualada amb l’experiment “El vinagre i els sentits”

 

El concurs ha estat possible gràcies a les 14 empreses patrocinadores del sector químic de l’Anoia: Proquip, Comercial Godó, Aplicor, Quimser, Blautec, Leather Química, Eminfor, Labin, Simar, Robinson Ventures, Waterologies, Atlas Gestió Mediambiental, ABC Leather i Teclim Química.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.