Els concessionaris volen anar a una per potenciar el sector i el territori

07.03.2016

La necessitat de fer front comú dels concessionaris i tallers, la mancança de personal format qualitativament en l’àmbit del motor i la manca de visibilitat com a comarca de motor en relació amb la resta de Catalunya són algunes de les preocupacions que comparteixen els concessionaris de la zona de l’Anoia.

Aquestes preocupacions i altres temes compartits es van posar sobre la taula en una jornada organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia i el Campus Motor Anoia, que tenia com a finalitat posar en contacte els concessionaris de la comarca per detectar possibles sinergies i necessitats del sector a més de donar-los a conèixer el complex del motor que tenen a la seva disposició a Castellolí, amb el Parcmotor i les instal·lacions del mateix Campus.

Aquesta primera trobada del sector va permetre posar de manifest la voluntat dels representants dels diferents concessionaris d’anar a una per defensar el sector. Tenen ganes de treballar plegats malgrat ser competència. Els problemes amb què es troben al buscar personal qualificat de l’àmbit del motor (mecànics, comercials, administratius…) i especialment la fuga d’aquests professionals una vegada s’han acabat de formar a la mateixa empresa, els preocupa especialment, i van destacar l’interès generalitzat de comptar amb una formació professional de qualitat per tal de tenir els millors joves formats en grau mig i superior d’electromecànica de vehicles i d’automoció.

Els concessionaris reunits, han valorat molt positivament els serveis i possibilitats que tot l’entorn del motor els oferix, com les propies instal·lacions del Campus amb els espais modulars i amb accés per a vehicles, les pistes del Circuit escola i del Circuit de velocitat per fer proves i demostracions de vehicles amb clients i les mateixes marques, formació pel sector, formació teòrica i pràctica com per exemple de conducció segura i eficient, presentacions de nous vehicles, etc. A banda del circuit de karts, el de 4×4, i diferents zones per experiències d’oci enfocades a la fidelització de clients o al teambuilding. Un valor afegit que hauria d’acompanyar i actuar com a trampolí en vivència i sensacions a les empreses del motor.

L’Anoia, comarca de motor

L’Anoia ha fet una aposta clara pel motor, empreses i actius com les que tenim anticipen una especialització territorial. Instal·lacions com el Parcmotor i el Campus Motor de Castellolí, són recursos que donen valor afegit al sector diferenciant el territori amb serveis enfocats exclusivament al motor.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia i el Consell Comarcal es creu fermament que l’Anoia és també comarca de motor, amb actius que poden donar valor afegit a les empreses d’aquest sector que treballen dia a dia per mantenir-se i créixer.

A petició dels propis concessionaris es crearà una comissió de treball per tal de poder celebrar reunions periòdicament i poder parlar i preparar accions conjuntes, enfocat a les garanties dels serveis oficials i per treballar per les necessitats del sector, coordinat per la UEA.

 

 

 

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.