Els concessionaris volen anar a una per potenciar el sector i el territori

07.03.2016

La necessitat de fer front comú dels concessionaris i tallers, la mancança de personal format qualitativament en l’àmbit del motor i la manca de visibilitat com a comarca de motor en relació amb la resta de Catalunya són algunes de les preocupacions que comparteixen els concessionaris de la zona de l’Anoia.

Aquestes preocupacions i altres temes compartits es van posar sobre la taula en una jornada organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia i el Campus Motor Anoia, que tenia com a finalitat posar en contacte els concessionaris de la comarca per detectar possibles sinergies i necessitats del sector a més de donar-los a conèixer el complex del motor que tenen a la seva disposició a Castellolí, amb el Parcmotor i les instal·lacions del mateix Campus.

Aquesta primera trobada del sector va permetre posar de manifest la voluntat dels representants dels diferents concessionaris d’anar a una per defensar el sector. Tenen ganes de treballar plegats malgrat ser competència. Els problemes amb què es troben al buscar personal qualificat de l’àmbit del motor (mecànics, comercials, administratius…) i especialment la fuga d’aquests professionals una vegada s’han acabat de formar a la mateixa empresa, els preocupa especialment, i van destacar l’interès generalitzat de comptar amb una formació professional de qualitat per tal de tenir els millors joves formats en grau mig i superior d’electromecànica de vehicles i d’automoció.

Els concessionaris reunits, han valorat molt positivament els serveis i possibilitats que tot l’entorn del motor els oferix, com les propies instal·lacions del Campus amb els espais modulars i amb accés per a vehicles, les pistes del Circuit escola i del Circuit de velocitat per fer proves i demostracions de vehicles amb clients i les mateixes marques, formació pel sector, formació teòrica i pràctica com per exemple de conducció segura i eficient, presentacions de nous vehicles, etc. A banda del circuit de karts, el de 4×4, i diferents zones per experiències d’oci enfocades a la fidelització de clients o al teambuilding. Un valor afegit que hauria d’acompanyar i actuar com a trampolí en vivència i sensacions a les empreses del motor.

L’Anoia, comarca de motor

L’Anoia ha fet una aposta clara pel motor, empreses i actius com les que tenim anticipen una especialització territorial. Instal·lacions com el Parcmotor i el Campus Motor de Castellolí, són recursos que donen valor afegit al sector diferenciant el territori amb serveis enfocats exclusivament al motor.

Des de la Unió Empresarial de l’Anoia i el Consell Comarcal es creu fermament que l’Anoia és també comarca de motor, amb actius que poden donar valor afegit a les empreses d’aquest sector que treballen dia a dia per mantenir-se i créixer.

A petició dels propis concessionaris es crearà una comissió de treball per tal de poder celebrar reunions periòdicament i poder parlar i preparar accions conjuntes, enfocat a les garanties dels serveis oficials i per treballar per les necessitats del sector, coordinat per la UEA.

 

 

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.