Els drets d’adquisició preferent, eix central d’una nova formació de la UEA immobiliaris

03.05.2018

Exposar i definir quins són els drets d’adquisició preferent, ha estat un dels temes principals d’una nova píndola formativa de la UEA immobiliaris. La sectorial organitza, periòdicament, diferents píndoles formatives sobre normatives i temes d’actualitat que afecten el sector immobiliari. En aquesta ocasió, la sessió titulada “Accions a tenir en compte en la compravenda de finques rústiques” ha anat a càrrec de l’advocada, Judit Roig i del notari, Carlos Jiménez i on hi ha assistit diversos representants i professionals de les agències immobiliàries de la comarca de l’Anoia.

Roig va centrar el contingut de la jornada analitzant els drets d’adquisició preferent, el tempteig i el retracte, que tenen per objectiu permetre la viabilitat econòmica de les explotacions agrícoles i així evitar la creació de minifundis. Per la seva banda, Jiménez va focalitzar la seva exposició en l’excés de cabuda -la manca de concordança entre la superfície real de la finca i la inscrita en el registre- i la immatriculació, és a dir, la primera inscripció d’una finca que no consta en el Registre de la Propietat.

La UEA immobiliaris aposta per la formació i professionalització del sector

La UEA immobiliaris realitza sessions formatives adreçades a la sectorial. Aquestes sessions són totalment gratuïtes i obertes a tots els professionals que hi vulguin participar. Fins al moment, s’han tractat temes com l’ocupació il·legal d’habitatges, les novetats de contractació i venda immobiliària introduïdes pel llibre VI del Codi Civil Català, les plusvàlues en la compravenda d’immobles, entre d’altres.

La sectorial immobiliària de la UEA agrupa a una trentena d’empreses del sector immobiliari ubicades a la comarca de l’Anoia i, des de la seva constitució, realitza accions dirigides al sector, i també edita i publica la revista especialitzada en habitatges, L’Espai Immobiliari de l’Anoia. Aquesta revista es distribueix gratuïtament a diferents establiments de la nostra comarca i se n’acaba de publicar el número 9.

 

Altres notícies

Nova Trobada Inquieta sobre la gestió de l’estrès

Nova Trobada Inquieta sobre la gestió de l’estrès

La comissió UEA Inquieta -que dona visibilitat i empodera a la dona directiva, empresària i professional de la comarca- va organitzar una sessió de les Trobades Inquietes, un espai de relació, empoderament i xarxa al voltant de temàtiques que ajuden a tenir un millor...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.