Els empresaris de la comarca de l´Anoia fan pinya al Sopar Empresarial UEA

18.07.2014

Equip Ceràmic, Punto Blanco, J.Vilaseca i La Mostra d’Igualada reconegudes com a millors iniciatives empresarials en el sopar UEA 2014. Toni Bou rep el premi Campus Motor Anoia.

Uns 300 convidats, empresaris, directius, representants polítics i empresarials d’àmbit nacional han participat en el sopar networking de l’Anoia, una cita de reconeixement a la tasca de les empreses i els emprenedors de la comarca que ha tingut lloc al Campus Motor Anoia.

Sota el lema Sumem i amb tu multipliquem, el Campus Motor Anoia ha acollit aquest dijous 17 de juliol el Sopar Empresarial organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia. Uns 300 convidats, entre ells representants del món polític i empresarial d’àmbit nacional, han participat d’un acte que ha vibrat amb la ponència del conferenciant internacional Lotfi El-Ghandouri.

L’acte, presentat per la periodista esportiva Laia Ferrer, va comptar amb la intervenció del Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i l’assistència de personalitats del món polític i empresarial com Carles Grau, director General de Microsoft Espanya, Juli Gendrau, Delegat Territorial del Govern a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, Directora de Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Catalunya Central , Alba Vergés, Diputada al Parlament de Catalunya, Pere Calbó, Diputat al Parlament de Catalunya, Santi Carda, President de la Unió Empresarial del Penedès, Francesc Rica Delegat Anoia- Garraf- Penedès d’UGT, Toni Mora Secretari General Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia – Garraf de CCOO, Antoni Abad, president de CECO, Ramon Felip, Vicepresident de Fepime i representants de diverses associacions empresarials de Catalunya.

Els premiats

En aquesta ocasió els premiats han estat les empreses Equip Ceràmic, que ha rebut el premi a la capacitat emprenedora per la seva alta competitivitat en el sector del disseny i per ser una empresa jove amb grans propòsits i en constant evolució tecnològica.

Punto Blanco, que ha rebut el premi a la Internacionalització, pels quasi 70 anys de trajectòria i per ser una empresa tèxtil que, malgrat la deslocalització del sector, ha apostat per quedar-se a la ciutat.

J.Vilaseca, que ha rebut el premi a la trajectòria empresarial per la seva trajectòria històrica que es remunta 300 anys enrere, per una estratègia empresarial basada ens els valors de respecte i compromís social i per ser una empresa capdavantera en el sector de la fabricació del paper d¡alta gamma.

I la Mostra d’Igualada, guardonada amb el premi a iniciativa comarcal que projecta la ciutat d¡Igualada atraient milers d’espectadors d¡arreu de Catalunya, convertint Igualada en la capital catalana de les arts escèniques.

El pilot anoienc Toni Bou ha rebut el premi Campus Motor Anoia que reconeix una personalitat o una institució del món del motor.

Sumem i amb tu multipliquem

Sota el lema d’enguany, el sopar empresarial de la UEA transmetia precisament aquest missatge, el de l’esforç i el treball en equip, fer pinya per arribar on volem amb una base sòlida i competitiva. En aquesta línia, el president de la UEA, Blai Paco, ha demanat al Conseller de Territori i Sostenibilitat un xic de complicitat per part de la Generalitat. Paco ha recordat que la comarca de l’Anoia és una comarca industrial, que si bé ara compta amb un elevat índex d’atur és precisament per què la indústria pateix. Així ha repassat els projectes internacionals que han entrat aquest any a Catalunya, el 80% dels quals s’ha quedat a Barcelona i al seu cinturó i la resta a Lleida, Tarragona i Girona. El president ha afegit que un territori com el nostre necessita aquesta complicitat de l’administració per què el teixit industrial es vagi recuperant de mica en mica”.

Un espai nou

La 14a edició del Sopar Empresarial UEA s’ha celebrat al Campus Motor Anoia, un centre d’innovació, formació i tecnificació especialitzada en el món del motor que va obrir les portes el passat més de desembre. El Campus, titularitat del Consell Comarcal de l’Anoia, es posa al servei de les empreses del sector del motor, aeronàutic, sostenibilitat i esports perquè hi puguin fer projectes de testificació, investigació i desenvolupament, o bé organitzar-hi tot tipus d’esdeveniments, meetings i presentacions.

L’audàcia de cooperar, clau per a l’èxit empresarial

Lotfi El-Ghandouri, ciutadà del món i ponent de renom internacional ha estat l’encarregat de fer vibrar a tots els espectadors amb la seva ponència L’audàcia de cooperar, clau per a l’èxit empresarial, xerrada molt dinàmica i participativa que ha convidat als assistents a reflexionar, a escriure i a contribuir a la conferència a més d’arrencar rialles còmplices plenes d’un humor molt sa.

Networking i contactes

Acabat l’acte els assistents han pogut gaudir d’un sopar networking a peu dret amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’opinions i propiciar oportunitats de negoci entre els presents.

Programa especial de Canal Taronja – Sopar Empresarial 2014

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.