Empresaris del sector TIC es reuneixen en el Fòrum Empresarial UEA

27.07.2016

En el marc dels Fòrums Empresarials UEA, ha tingut lloc un nou Fòrum dedicat en aquesta ocasió al col·lectiu TIC de la Comarca de l’Anoia, el segon més important de Catalunya, després de Barcelona.

Una vintena d’assistents, representants d’empreses relacionades amb el món tecnològic, han participat en el Fòrum TIC per a debatre la situació actual del col·lectiu i explicar les dificultats més rellevants en les que es troben en el seu dia a dia i a la vegada plantejar possibles accions que es podrien portar a terme per a millorar la seva situació actual.

La dificultat per a trobar treballadors especialitzats en el sector TIC, juntament amb la necessitat de formar persones en aquest àmbit ha estat un dels temes que ha centrat el Fòrum. Donada la gran demanda de professionals del sector es creu necessari conscienciar als joves de la importància del sector a la comarca, amb una gran demanda de professionals, sobretot, programadors.

A nivell de Comarca s’ha destacat la necessitat de reclamar una millora del transport públic amb l’àrea metropolitana per a facilitar la mobilitat dels treballadors.

En quan a les accions que es podrien fer per a millorar la situació del sector, es proposa la necessitat de donar-li visibilitat. Igualada és la ciutat de Catalunya que concentra més empeses TIC, fora de l’àrea metropolitana i cal que es doni a conèixer aquest potencial per convertir Igualada en un important Clúster que serveixi per atreure talent. També s’ha destacat la necessitat de col·laborar i cooperar entre empreses.

Entre d’altres, aquest fòrum UEA a comptat amb la participació de diversos representants i del president de TICAnoia. Nascuda en el si de la UEA, TICAnoia es avui una associació independent adherida a la UEA, que vetlla per l’impuls del sector a la nostre comarca.

El Fòrum UEA és una iniciativa promoguda per la UEA que té lloc durant tot l’any 2016, i que consisteix en un conjunt de trobades sectorials i territorials de les empreses de l’Anoia que compten amb la participació directa dels empresaris. Les conclusions finals dels Fòrums es presentaran en un acte obert a finals d’any.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.