Empreses del sector metal·lúrgic coneixen Leitat Terrassa

01.08.2018

Diverses empreses del sector metal·lúrgic de la comarca de l’Anoia van participar el passat 19 de juliol en una visita tècnica a les instal·lacions de Leitat Terrassa, una visita organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia arran de l’interès empresarial manifestat per la investigació i el desenvolupament tecnològic del propi sector. Leitat és un Institut Tecnològic que té com a missió col·laborar amb empreses i altres entitats per crear valor econòmic, social i sostenible, a través de projectes I+D+2i i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat.

Durant la visita els tècnics i gerents de les diferents empreses assistents van poder conèixer per una banda, l’origen, la trajectòria i les tasques que porta a terme LEITAT, els diversos processos així com també es van visitar les diverses instal·lacions i laboratoris de que disposen a Terrassa.

Especialment interessants van ser el Hub d’innovació de manufactura additiva (IAM 3DHub) on es van poder veure mostres de geometries i peces que en processos tradicionals són impossibles. Es van poder visitar les impressores que tenen d’alumini i acer inoxidable així com la planta i el laboratori que tenen destinats a les impressores de polímers, de els quals també van mostrar-nos diverses peces elaborades com un pedal de motocicleta amb un tramat buit però resistent o un casc protector per a nadons.

Es van presentar les diferents àmbits de treball en recerca i innovació amb que estan especialitzats, salut i biomedicina, energia i enginyeria, economia circular (que bàsicament es desenvolupa a la seu de Vilanova del Camí) i química aplicada i materials, la línia en que més es va aprofundir en la visita per ser la relacionada amb el sector metal·lúrgic, pel tema de matèries primeres, processos i fabricació, validació i testeig…

La visita per totes les instal·lacions va permetre conèixer i veure de primera mà la feina i els processos que es desenvolupen en els diferents entorns, com els laboratori químic, el de materials, el d’assaig de foc (ignició i radiació), les càmeres d’envelliment (per temperatura i humitat), el laboratori mecànic, el de metrologia, el de corrosió amb càmeres de boira salina, etc.

Les empreses de la sectorial metal·lúrgica de la UEA van valorar molt positivament aquesta visita, una iniciativa que va sorgir de els pròpies empreses davant els canvis i els creixents reptes amb els que les empreses es troben i que els porten a anar més enllà dels seus àmbits de treball i coneixement habituals. La trobada també va permetre fer pinya com a sector i compartir una estona de treball, d’intercanvi d’impressions i de targetes, facilitant la coneixença entre empreses, models de negoci i activitats.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.