Engega la tercera edició de “Les professions del futur” per apropar la realitat empresarial a les escoles

12.12.2018

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, aquest darrer trimestre del 2018 s’ha engegat un cop més “Les professions del futur”. Un projecte educatiu impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia que té per objectiu donar a conèixer i apropar la realitat empresarial de la comarca a les escoles i instituts de l’Anoia per que els joves comencin a apreciar i valorar el teixit industrial de casa nostra.

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat de l’escola Mestral han estat els primers d’aquesta tercera edició en participar del projecte. Van rebre a l’aula la visita de l’empresari Marc Paré, Enginyer industrial, fundador i director de l’enginyeria Prefortec (situada a Santa Coloma de Queralt) i de l’empresa de formació en tecnologia Ments Creatives Tecnoanoia (a Igualada).

Paré va parlar als joves de la revolució 4.0, és a dir, de la transformació digital que s’està implantant amb força en el nostre dia a dia, i que evidentment també afecta a la manera de treballar de les empreses sigui quin sigui el sector econòmic. Va definir conceptes dels que cada vegada en sentim més a parlar com IoT, domòtica, cobots, cotxe autònom, ciberseguretat, o cloud. També els va explicar els canvis que porta la quarta revolució industrial en el mercat laboral, insistint en què les empreses necessiten nous perfils professionals per adaptar-se a aquesta transformació, així com també les noves professions que es crearan en un futur no gaire llunyà i que seran fruit de les necessitats d’aquesta revolució 4.0. Per acabar, i orientar una mica al joves a l’hora de sortir al mercat laboral, Marc Paré va fer una pinzellada a les competències i habilitats que les empreses valoren quan busquen una persona per ocupar un lloc de feina.

Programa obert a tots els centres educatius i formatius de la comarca

El programa “Les professions del futur”, que durarà tot el curs 2018-2019, és obert a tots els centres educatius i formatius d’arreu de la comarca de l’Anoia, i les escoles interessades poden inscriure’s o bé a través de la patronal anoienca (UEA), o a través del programa AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada. Més de 40 empreses anoienques estan implicades en ensenyar el teixit industrial als joves de la comarca.

El projecte inclou xerrades dels empresaris a les escoles i també visites dels alumnes a les empreses del nostre territori perquè puguin copsar la realitat del món laboral i empresarial de ben a prop. Així com també tallers sobre les competències bàsiques i professionals més valorades per les empreses.

Aquest programa social segueix el full de ruta del II Fòrum Empresarial de l’Anoia -organitzat i realitzat per la UEA- i on va quedar palesa la necessitat que l’educació, l’ensenyament i el creixement tenen molt a dir per generar talent a la comarca i, retenir-lo. Com? Apostant pels treballadors del futur, els joves. Aquesta és una de les conclusions publicades al document II Empresa i Progrés, Talent Capital Anoia -emès en aquest fòrum- i on també va quedar demostrat que existeix un desconeixement de la realitat empresarial de la comarca, que les possibilitats de futur hi són, però la societat no és prou conscient de tot el que la comarca ofereix a nivell formatiu.

En aquest sentit, aquest projecte educatiu referma l’aposta de l’entitat empresarial en incrementar i millorar la relació contacte escola-empresa, un eix bàsic per aconseguir que l’evolució del sistema educatiu i el món empresarial i laboral a l’Anoia estiguin alineats en un avenç conjunt.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.