Entitats i agents locals es reuneixen amb la UEA per encarar la transformació empresarial i social a l’Anoia

03.04.2019

L’actual transformació empresarial que es divisa és immediata i afecta a tots els sectors empresarials. Aquest gran canvi ve marcat per dos eixos molt destacats: la transformació digital i l’economia circular. En aquest sentit, la patronal anoienca s’ha reunit amb diverses entitats locals per tal d’abordar aquesta qüestió. En aquesta sessió hi intervingueren representants d’entitats i agents econòmics socials com: l’Associació Empresarial del Polígon Industrial Les Comes AEPIC, Igualada Comerç, Cluster Leather Barcelona, TIC Anoia, Cambra de Comerç de Barcelona, Fira d’Igualada i Disseny d’Igualada.

Paula Arias, gerent de la UEA, va obrir la sessió i va explicar que aquest fòrum responia a la voluntat i necessitat de l’entitat, i a la vegada, en la seva dedicació d’escoltar i ajudar al món empresarial a avançar en el context socioeconòmic actual per “teixir una connexió i un model de treball de col·laboració i cooperació amb els diferents agents socials i econòmics , per alinear visió i objectius de cara al present i al futur de l’Anoia”. Segons la gerent de la UEA, l’objectiu de la trobada és el de conèixer com des del seu punt de vista veuen a les empreses i entitats amb les quals col·laboren, quines principals mancances veuen a la comarca en aquests dos àmbits i quines estratègies o eines poden ajudar a les empreses a entendre aquesta transformació.

Així doncs, la jornada va comptar amb una ronda d’intervencions on va quedar palesos diverses conclusions, entre les quals, destaca la manca de talent especialitzat i de formació qualificada, la manca de la figura d’un integrador tecnològic, la por a la inversió perquè no es veu el resultat final i la nomenclatura i desconeixement generat per aquests dos conceptes, els quals haurien d’estar més adaptats a l’argot empresarial.

Els diferents agents aplegats en la reunió van destacar, de forma unànime, la importància de fer un front comú a nivell comarcal donant cobertura a les diferents dimensions i característiques d’empreses, negocis, entitats i individus ja que aquesta transformació on l’economia circular i la revolució tecnològica són essencials, afecten totes les esferes professionals i personals de la societat. Van assenyalar també la gran diversitat de ritmes i nivells d’implicació i coneixement existent a la comarca, fet pel qual la conscienciació, la formació i la divulgació en tots dos camps són fonamentals.

Aquesta jornada tècnica de treball respon a la voluntat d’organitzar i seguir apostant per diverses accions per treballar i cooperar conjuntament, dissenyant estratègies conjuntes per vetllar pel desenvolupament local i convertir la comarca puntera i sostenible.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.