Entitats i agents locals es reuneixen amb la UEA per encarar la transformació empresarial i social a l’Anoia

03.04.2019

L’actual transformació empresarial que es divisa és immediata i afecta a tots els sectors empresarials. Aquest gran canvi ve marcat per dos eixos molt destacats: la transformació digital i l’economia circular. En aquest sentit, la patronal anoienca s’ha reunit amb diverses entitats locals per tal d’abordar aquesta qüestió. En aquesta sessió hi intervingueren representants d’entitats i agents econòmics socials com: l’Associació Empresarial del Polígon Industrial Les Comes AEPIC, Igualada Comerç, Cluster Leather Barcelona, TIC Anoia, Cambra de Comerç de Barcelona, Fira d’Igualada i Disseny d’Igualada.

Paula Arias, gerent de la UEA, va obrir la sessió i va explicar que aquest fòrum responia a la voluntat i necessitat de l’entitat, i a la vegada, en la seva dedicació d’escoltar i ajudar al món empresarial a avançar en el context socioeconòmic actual per “teixir una connexió i un model de treball de col·laboració i cooperació amb els diferents agents socials i econòmics , per alinear visió i objectius de cara al present i al futur de l’Anoia”. Segons la gerent de la UEA, l’objectiu de la trobada és el de conèixer com des del seu punt de vista veuen a les empreses i entitats amb les quals col·laboren, quines principals mancances veuen a la comarca en aquests dos àmbits i quines estratègies o eines poden ajudar a les empreses a entendre aquesta transformació.

Així doncs, la jornada va comptar amb una ronda d’intervencions on va quedar palesos diverses conclusions, entre les quals, destaca la manca de talent especialitzat i de formació qualificada, la manca de la figura d’un integrador tecnològic, la por a la inversió perquè no es veu el resultat final i la nomenclatura i desconeixement generat per aquests dos conceptes, els quals haurien d’estar més adaptats a l’argot empresarial.

Els diferents agents aplegats en la reunió van destacar, de forma unànime, la importància de fer un front comú a nivell comarcal donant cobertura a les diferents dimensions i característiques d’empreses, negocis, entitats i individus ja que aquesta transformació on l’economia circular i la revolució tecnològica són essencials, afecten totes les esferes professionals i personals de la societat. Van assenyalar també la gran diversitat de ritmes i nivells d’implicació i coneixement existent a la comarca, fet pel qual la conscienciació, la formació i la divulgació en tots dos camps són fonamentals.

Aquesta jornada tècnica de treball respon a la voluntat d’organitzar i seguir apostant per diverses accions per treballar i cooperar conjuntament, dissenyant estratègies conjuntes per vetllar pel desenvolupament local i convertir la comarca puntera i sostenible.

 

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.