Es presenta davant el sector empresarial el Pla Director de la Conca d’Òdena

13.04.2022

Una trentena d’empresaris i representants d’institucions de la Conca d’Òdena han assistit aquest dimarts a l’acte de presentació del Pla Director d’Activitat Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO) que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Igualada.

En nom de les institucions implicades, a l’acte hi han intervingut l’alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, Marc Castells; l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera; l’alcalde de Jorba, David Sánchez; i Josep Armengol, subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat de Catalunya. També hi han intervingut el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech; el secretari general d’UGT Anoia, Penedès, Garraf, Francesc Rica; i el coordinador de CCOO a l’Anoia, Alfred Simó. A l’acte hi ha assistit també David Alquézar, delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, i els alcaldes de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez, i de Castellolí, Joan Serra, entre d’altres autoritats i representants d’entitats i institucions.

En la seva intervenció, Marc Castells ha remarcat la importància d’aquest PDUAECO que serà una realitat aquest mateix any, i ha assegurat que, “en perspectiva, es tracta d’una de les actuacions més estratègiques i importants del territori en molts anys, i que segueix la bona feina que ja s’està fent des dels ajuntaments de Montbui, Castellolí i Vilanova que estan omplint els seus sectors industrials disponibles”.

L’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, s’ha mostrat satisfeta: “en primer lloc perquè podem oferir sòl a les empreses que ja són al territori i que volen créixer”, també perquè el PDUAECO “permet endreçar una peça de sòl al voltant de l’aeròdrom” i especialment perquè “s’ha aconseguit crear una gran frontera verda entre els habitatges i la nova zona industrial”.

Per la seva banda, l’alcalde de Jorba, David Sánchez, ha assegurat que “aquest Pla Director és un pas endavant molt important” i ha demanat que “no es quedi aquí i se segueixi treballant des del territori perquè sorgeixin noves oportunitats per als milers de persones que cada dia han de marxar a treballar fora de la comarca i pels milers de persones que estan a l’atur”. Finalment ha demanat que sigui el polígon dels set municipis de la Conca d’Òdena.

El subdirector general d’Actuacions Urbanístiques de la Generalitat de Catalunya, Josep Armengol, ha agraït als alcaldes “la capacitat de consens i l’amplitud de mires” i ha explicat el procediment legal del PDUAECO, que un cop publicat al DOGC s’obrirà el període d’exposició pública perquè tothom hi pugui fer esmenes. L’objectiu del Govern, segons Armengol, és que l’aprovació definitiva es pugui fer abans de l’estiu. En representació del sector empresarial, el president de la UEA, Joan Domènech, s’ha mostrat satisfet perquè el Pla Director és “una solució directa i ràpida perquè les empreses de casa es quedin”, a més de poder-ne atreure de noves, i ha afirmat: “si tenim indústria, tindrem riquesa i futur”.

En nom dels sindicats, Francesc Rica d’UGT ha agraït que els alcaldes hagin estat capaços “de fugir de la política de campanar” i trobar un punt entremig dels plantejaments inicials. Alfred Simó de CCOO ha recordat el caràcter industrial de l’Anoia, ha assegurat que aquest PDUAECO és una “fita molt important, comparable a la creació del polígon de Les Comes” i ha assegurat que “hi ha una gran majoria del territori a favor d’un desenvolupament com aquest”.

El PDUAECO es va aprovar de forma inicial el passat divendres a la reunió de la Comissió territorial d’Urbanisme del Penedès i preveu la creació de 100 hectàrees d’activitat econòmica repartides en quatre sectors industrials: el Parc Tecnològic i Empresarial d’Igualada i Jorba, amb 16 hectàrees; l’entorn de l’Aeròdrom a Òdena, amb 56 hectàrees; el Raval i Can Marquès, amb 24 hectàrees; i l’Hostal del Porc, amb 5 hectàrees.

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.