Es reprèn la col·laboració entre empreses, Bombers i la UdL per a l’elaboració de les fitxes FOER

13.12.2022

Les empreses que formen part de la sectorial de la Unió Empresarial de l’Anoia, UEA Química, continuen apostant per la seva implicació i compromís amb la seguretat.

En aquest sentit, recentment, des d’aquesta sectorial de la UEA s’ha coordinat una visita dels Bombers als i les estudiants del Campus Universitari Igualada-UdL per donar a conèixer les fitxes FOER (Fitxes Operatives d’Elements de Risc), una eina que permet que els bombers tinguin la informació necessària de les empreses en cas d’accident.

A través d’aquesta acció formativa que tenia per objectiu sensibilitzar com són d’importants les fitxes FOER, la sessió també va tenir un caire preventiu per poder explicar com aquesta eina permet actuar de forma ràpida i amb eficàcia als cossos de Bombers davant situacions de risc. Properament, els estudiants universitaris/es podran fer pràctiques a les empreses de la comarca de l’Anoia per elaborar aquestes fitxes FOER.

Tot i que l’impuls d’aquesta campanya és mitjançant UEA Química, també s’obre a tot tipus d’empresa de qualsevol sector empresarial que vulgui disposar d’una fitxa FOER per reduir i minvar l’impacte d’un possible accident, a l’empresa i a la societat en general. Per a més informació per participar d’aquesta iniciativa: sectors@uea.cat / 93 805 22 92 (Eva Fernández).

Una acció pionera

Els orígens d’aquesta represa es remunten al 2017, amb la signatura d’un conveni pioner a Catalunya per millorar protocols en matèria de seguretat en indústria química a través de les Fitxes FOER, entre el Departament d’Interior i el d’Universitats de la Generalitat de Catalunya, i la Unió Empresarial de l’Anoia.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.