A l’actualitat, està àmpliament acceptada la influència del gènere en l’exposició als riscos laborals i en la salut i el benestar de les persones treballadores. Això a portat al fet que les polítiques d’igualtat incloguin, entre els seus eixos d’actuació, la seguretat i salut laboral; així com, també, a que l’actual Estratègia Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball inclogui, com a una de les seves prioritats, la integració de la perspectiva de gènere.
La relació entre ambdues disciplines és encara més evident quan es tracta dels riscos psicosocials, atès que, tant aquests, com les polítiques d’igualtat, posen el focus en la identificació de deficiències en l’organització del treball i en la presència dels anomenats riscos específics de gènere.
Aquesta jornada pretén analitzar com s’integra la perspectiva de gènere en la prevenció dels riscos psicosocials, així com valorar en quina mesura la prevenció dels riscos psicosocials poden contribuir a millorar la igualtat de gènere a les organitzacions.
Programa:
- 10:00 h Presentació a càrrec de Sr. César Sánchez. Director Oficina Prevenció Riscos Laborals. Foment del Treball.
- 10:10 h La Seguretat i Salut Laboral en els Plans d’Igualtat: obligacions i oportunitats a càrrec de Sra. Sandra Ortega. Responsable d’igualtat i diversitat. SGS.
- 10:50 h La perspectiva de gènere en la prevenció dels riscos psicosocials a càrrec de Sr. Francesc Martí. Cap del servei de prevenció per a pimes i autònoms i especialista en psicosociologia laboral. MC Mutual.
- 11:30 h Pausa/cafè networking.
- 11:50 h Casos d’èxit en la integració de les polítiques d’igualtat i la prevenció dels riscos psicosocials a càrrec de:
- Sra. Maria de la Peña. Directora de Talent i Diversitat, Equitat i Inclusió. CRITERIA, Recursos Humans.
- Sra. Mabel Ruiz, Responsable de Benestar Psicosocial dins de l’Àrea de Salut Mental i Benestar Corporatiu. Geseme 1996.
- 12:30 h Preguntes dels assistents.
- 12:45 h Cloenda.