Finalitza amb èxit el primer programa formatiu impulsat per la UEA i la Universitat de Lleida

06.06.2019

Donar resposta a les necessitats de més de 80 empreses ha estat un dels objectius aconseguits per la Unió Empresarial de l’Anoia. En aquest sentit, seguint la seva línia d’actuació de potenciar i retenir el talent de la comarca, així com la seva ferma aposta per la formació de professionals, ha impulsat un nou programa de formació que ha comptat amb la cooperació i col·laboració conjunta de la Universitat de Lleida, i que ha tingut el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el Campus Universitari.

És el cas del Programa d’Operacions en Entorns de Producció, una formació que ha nascut arran del treball de prospecció realitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia durant el 2018, i on les empreses visitades van posar de manifest la seva inquietud d’optimitzar els seus processos productius. Aquesta primera edició del programa ha comptat amb la participació d’una vintena d’alumnes -gerents i comandaments intermitjos d’empreses- i va finalitzar-se el passat divendres dia 31 de maig.

L’acte de cloenda va comptar amb l’assistència, tant d’alumnes com de professors i va estar conduïda pel vicepresident de la UEA, Xavier Bustos. Bustos va destacar que aquest programa va sorgir de les necessitats manifestades per les mateixes empreses associades a l’entitat i va mostrar-se molt satisfet de la bona acollida que ha tingut per part de tothom. Els alumnes van valorar molt positivament el contingut de les classes com Lean Manufacturing, robòtica i gestió d’equips. I per l’altra banda, l’equip docent va destacar que el grup d’alumnes ha estat excepcionalment implicat, exigent, motivat, heterogeni i enriquidor.

El programa ha servit per ajudar a les empreses a augmentar la seva eficiència, la seva capacitat productiva i la velocitat del procés; però a la vegada, els coneixements adquirits també han permès que les empreses puguin millorar el seu servei al client, la seva posició financera i que puguin reduir el seu endeutament, ja sigui pel que fa als costos, als estocs i als rebutjos (mermes).

A punt, la 2a edició del Programa d’Operacions en Entorns de Producció

Després de l’èxit de la primera edició, tant la UEA com la UdL ja estan treballant en la segona edició que es portarà a terme de novembre de 2019 a juny de 2020 a les instal·lacions del Campus Universitari d’Igualada.

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.