Igualada Mentoring prepara una 4a edició consecutiva per continuar enfortint el teixit empresarial de la ciutat

31.01.2023

Aquest mes de gener s’ha donat per finalitzada la 3a edició de l’Igualada Mentoring, un programa que té per objectius ajudar a impulsar o fer créixer un negoci, micropime o professional autònom de la ciutat d’Igualada, a través del mentoratge.

Aquest programa, impulsat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia, va néixer en plena pandèmia al 2020, per tal de donar un suport directe i personalitzat a través de la figura d’un mentor/a voluntari/a que acompanya a un/a professional autònom/a o petit/a empresari/a en el desenvolupament, creixement i consolidació del seu negoci.

Aquesta 3a edició ha comptat amb un total de 8 parelles de mentors/es i mentorats/des de diversos sectors professionals. En el cas dels mentorats/des: escoles d’idiomes, de dansa i de suport acadèmic; un coworking, un taller d’artesania, un negoci online de teràpies, un estudi d’arquitectura i un projecte musical. A més, com a tret diferenciat, aquesta edició ha destacat per tenir perfils de mentorats/des més joves amb un negoci amb menys de 5 anys de trajectòria.

En canvi, els mentors/es eren de diversos sectors professionals com el màrqueting digital, TIC, serveis professionals… que han acompanyat durant prop de 6 mesos a aquests petits empresaris/es per tal de posar un nou focus i visió al negoci o microempresa participant.

A més, durant aquesta edició, no només han tingut lloc les sessions de mentoria, sinó que s’ha desenvolupat tota una formació a mida, tant per a mentors/es com a mentorats/des, basades en com connexions efectives per al negoci, sobre vendes, com digitalitzar el negoci i com fer un bon mentoratge. En total, els mentors/es han rebut una formació de 2h i els mentorats/des, de 22h. Cadascuna de les parelles han realitzat 5 sessions de mentoria de dues hores de durada cadascuna.

3 edicions consecutives ajudant a micropimes i professionals autònoms

41 petits empresaris i autònoms han participat al llarg de les 3 edicions de l’Igualada Mentoring, rebent aquest acompanyament i suport per part dels mentors/es: “Les dades de l’Igualada Mentoring són molt positives: gràcies a aquest programa d’acompanyament, durant 3 edicions consecutives, un total de 41 petits empresaris/es i autònoms/es han rebut el suport d’empresaris/es de la comarca per millorar les seves activitats empresarials i professionals. El balanç de totes aquestes edicions ens fa veure com hi ha empreses de la ciutat que cerquen ser més competitives, i com empresaris/es mostren la seva generositat per ajudar a d’altres empreses a prosperar”, detalla Jordi Marcé, regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada. A més, el regidor també destaca que “Aquesta darrera edició veiem que hi ha un perfil més emprenedor. És un exemple que a la ciutat s’estan engegant nous projectes empresarials en els darrers anys, i com a govern, estarem al seu costat per tal de dotar-los-hi diversos recursos com l’Igualada Mentoring”, que s’acaben convertint en molt més que una oportunitat per créixer empresarialment, sinó en tota una experiència gràcies al bagatge i a la transferència de coneixements per part d’un empresari/a o directiu/va amb una llarga i consolidada trajectòria i carrera professional”.

Febrer 2023: una nova edició del programa

La nova edició de l’Igualada Mentoring arrenca a partir d’aquest mes de febrer i està obert a tots els petits/es empresaris o professionals autònoms, de qualsevol sector, per tal de rebre aquest acompanyament i rebre un nou focus sobre com millorar la gestió empresarial, ampliar el coneixement i/o professionalitzar el negoci.

El procés consta d’entrevistes personalitzades a tots els mentors i mentorats per conèixer la seva especialitat i així poder realitzar l’emparellament o match, que és la clau perquè funcioni el mentoring; la formació per a mentors sobre com fer un bon desenvolupament en les sessions de mentoratge; i una formació de mentorats, de diverses temàtiques, el networking, vendes i la digitalització del negoci.

Inscripcions obertes per participar

Les inscripcions estan limitades a 6 mentors i 6 mentorats . Per participar com a mentorat/da i rebre aquest acompanyament i suport, el programa està dirigit a petits empresaris i autònoms amb domicili fiscal a la ciutat d’Igualada. Si vols participar i rebre una nova visió i focus del teu negoci com a mentorat: https://cutt.ly/49AqINh

En canvi, per a participar com a mentor, cal disposar d’una llarga experiència com a empresari, professional o directiu d’empresa; i d’una motivació altruista, compromís i disponibilitat d’unes hores al mes per participar i actuar com a mentor o mentora; i també, viure o treballar a la comarca de l’Anoia. Si vols participar com a mentor: https://cutt.ly/n9Aw1Nf

El programa s’inicia a partir d’avui amb l’obertura de les inscripcions i es donarà finalitzat el mes de juliol de 2023. Data límit per inscriure’s com a mentor o mentorat: dimarts 28 de febrer de 2023 per garantir una entrevista prèvia de selecció al programa.

 

 

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.