Infraestructures a mig gas

13.09.2011

L´Anoia és una comarca on històricament s´han patit importants mancances a nivell de comunicacions per carretera, en aquest sentit, són moltes les gestions fetes per la Unió Empresarial de l´Anoia per tal de reivindicar unes infraestructures dignes i adequades per fer de l´Anoia una Comarca competitiva, ja que les vies de comunicació són un factor clau en el desenvolupament econòmic d´ un territori.

Recentment hem vist realitzades dues importants vies que han contribuït a millorar les comunicacions del nostre territori. Una d´elles es el tram Igualada – Manresa ( C-37)que forma part de l´anomenat Eix Diagonal que ha d´unir Manresa amb Vilanova i la Geltrú i que ha de millorar considerablement les vies de Comunicació de la Catalunya Central amb el litoral.

Aquest tram que acaba d´ inaugurar-se apropa les dues ciutats escurçant el trajecte en uns minuts, però no s´han complert les expectatives previstes ja que el projecte inicial preveia una sortida a Igualada a través d´un nus d´intersecció que connectava amb l´AutoviaA-2, amb la C.-15 i amb la Ronda Sud. Aquest nus no s´ha realitzat i tampoc s´ha previst una sortida a Igualada, de manera que els vehicles que venen de Manresa en direcció Igualada han de sortir a Òdena ( Rotonda de la C-15) i des d´Òdena dirigir-se a Igualada, amb la consegüent pèrdua de temps que això suposa.

Aquesta infraestructura no s´ha realitzat tal i com establia el projecte inicial i hem vist “retallada” una part important com és la connexió directe amb Igualada.

Per una altra banda també s´ha portat a terme la primera fase de la Ronda Sud, que uneix Montbui, Vilanova i Òdena per la part meridional, complint la funció de variant al pas per la conurbació igualadina .

La Ronda Sud, però, encara no està completa, no es pot parlar de ronda fins que no es completi el tram oest, que desembocarà a l�autovia A2 al seu pas per Jorba, i fins que no hi hagi un accés directe amb Igualada . La Ronda Sud hauria de tenir una connexió amb la ronda del Rec, que no s�ha fet i que potser estarem anys sense tenir.

També estava prevista una connexió des de Carme amb la Ronda Sud, de la qual se´n podrien veure beneficiats els habitants de Carme i importants empreses ubicades en aquesta zona que d´aquesta manera tindrien un accés directe amb la Ronda Sud i d´aquí a l´Autovia.

No som coneixedors que el projecte sigui una realitat a curt termini , ni tampoc que des de les administracions locals hi hagi hagut una reivindicació al respecte mantenint-se una passivitat absoluta en relació a aquest tema.

Davant d´aquesta situació reclamem per part de l´Administració la celeritat en la realització d´ aquesta segona fase i el compliment del projecte inicialment previst que preveia un trèbol de connexió de la C-37 amb Igualada

La realització d´aquestes noves comunicacions milloren considerablement la situació de la nostra Comarca però cal que aquestes infrastructures no funcionin a mig gas, cal que siguin realitzades segons el projectes previstos per tal de fer de l´Anoia una Comarca competitiva.

Unió Empresarial de l´Anoia

Altres notícies

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.