Infraestructures a mig gas

13.09.2011

L´Anoia és una comarca on històricament s´han patit importants mancances a nivell de comunicacions per carretera, en aquest sentit, són moltes les gestions fetes per la Unió Empresarial de l´Anoia per tal de reivindicar unes infraestructures dignes i adequades per fer de l´Anoia una Comarca competitiva, ja que les vies de comunicació són un factor clau en el desenvolupament econòmic d´ un territori.

Recentment hem vist realitzades dues importants vies que han contribuït a millorar les comunicacions del nostre territori. Una d´elles es el tram Igualada – Manresa ( C-37)que forma part de l´anomenat Eix Diagonal que ha d´unir Manresa amb Vilanova i la Geltrú i que ha de millorar considerablement les vies de Comunicació de la Catalunya Central amb el litoral.

Aquest tram que acaba d´ inaugurar-se apropa les dues ciutats escurçant el trajecte en uns minuts, però no s´han complert les expectatives previstes ja que el projecte inicial preveia una sortida a Igualada a través d´un nus d´intersecció que connectava amb l´AutoviaA-2, amb la C.-15 i amb la Ronda Sud. Aquest nus no s´ha realitzat i tampoc s´ha previst una sortida a Igualada, de manera que els vehicles que venen de Manresa en direcció Igualada han de sortir a Òdena ( Rotonda de la C-15) i des d´Òdena dirigir-se a Igualada, amb la consegüent pèrdua de temps que això suposa.

Aquesta infraestructura no s´ha realitzat tal i com establia el projecte inicial i hem vist “retallada” una part important com és la connexió directe amb Igualada.

Per una altra banda també s´ha portat a terme la primera fase de la Ronda Sud, que uneix Montbui, Vilanova i Òdena per la part meridional, complint la funció de variant al pas per la conurbació igualadina .

La Ronda Sud, però, encara no està completa, no es pot parlar de ronda fins que no es completi el tram oest, que desembocarà a l�autovia A2 al seu pas per Jorba, i fins que no hi hagi un accés directe amb Igualada . La Ronda Sud hauria de tenir una connexió amb la ronda del Rec, que no s�ha fet i que potser estarem anys sense tenir.

També estava prevista una connexió des de Carme amb la Ronda Sud, de la qual se´n podrien veure beneficiats els habitants de Carme i importants empreses ubicades en aquesta zona que d´aquesta manera tindrien un accés directe amb la Ronda Sud i d´aquí a l´Autovia.

No som coneixedors que el projecte sigui una realitat a curt termini , ni tampoc que des de les administracions locals hi hagi hagut una reivindicació al respecte mantenint-se una passivitat absoluta en relació a aquest tema.

Davant d´aquesta situació reclamem per part de l´Administració la celeritat en la realització d´ aquesta segona fase i el compliment del projecte inicialment previst que preveia un trèbol de connexió de la C-37 amb Igualada

La realització d´aquestes noves comunicacions milloren considerablement la situació de la nostra Comarca però cal que aquestes infrastructures no funcionin a mig gas, cal que siguin realitzades segons el projectes previstos per tal de fer de l´Anoia una Comarca competitiva.

Unió Empresarial de l´Anoia

Altres notícies

La UEA signa un acord amb CESCE

La UEA signa un acord amb CESCE

La Unió Empresarial de l'Anoia signa un conveni amb l'empresa asseguradora Cesce per tal d’establir un vincle de col·laboració entre ambdues parts per tal que les empreses associades a la UEA puguin beneficiar-se de l’accés preferent a serveis per a la prevenció de la...

Subscriu-te a la UEA Magazine, publicació electrònica periòdica amb informació sobre l’actualitat empresarial de la comarca.